Πέμπτη, 2 Μαΐ
18oC Αθήνα

Και το όνομα αυτής Brussels Group – Έτσι θα λέγεται η τρόικα – Πότε θα τελειώσει η πρώτη φάση!

Και το όνομα αυτής Brussels Group – Έτσι θα λέγεται η τρόικα – Πότε θα τελειώσει η πρώτη φάση!

– Μία εβδομάδα έχει προγραμματιστεί να διαρκέσουν οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής αντιπροσωπείας με τους εκπροσώπους των θεσμών και του EFSF στις Βρυξέλλες
– Αυτό το σχήμα διαπραγμάτευσης θα ονομάζεται Brussels Group (BG)
– Πότε και πως θα έρχονται στην Αθήνα για διευκρινήσεις τα τεχνικά κλιμάκια
– Για κυβέρνηση των non – papers κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ – Ρωτά πότε θα λειτουργήσει το Athens Group

Επιτέλους βρέθηκε ένα όνομα για την τρόικα, ή τους θεσμούς, ή άλλως πως την ομάδα διαπραγμάτευσης. Θα ονομάζεται Brussels Group.

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας είναι ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών καθηγητής κ. Νίκος Θεοχαράκης, ενώ την Κομισόν και την ΕΚΤ θα εκπροσωπούν οι γνωστοί μας Κοστέλο και Μαζούχ.
Η πρώτη φάση της διαπραγμάτευσης για την αξιολόγηση των ελληνικών προτάσεων για τις μεταρρυθμίσεις θα διαρκέσει ως την Παρασκευή.
Το Σαββατοκύριακο θα γίνει διακοπή για διαβουλεύσεις των αντιπροσωπειών και τις πολιτικές ηγεσίες.
Η διαπραγματευτές στις Βρυξέλλες θα ξαναπιάσουν δουλειά τη Δευτέρα με σκοπό να περατώσουν το έργο τους ως την προσεχή Τετάρτη.
Το ίδιο χρονικό διάστημα θα μπορούν να έρχονται στην Αθήνα τα χαμηλόβαθμα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών τα οποία θα συνεργάζονται με ομόβαθμους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών και θα έχουν ως αποστολή την παροχή στοιχείων στους διαπραγματευτές στις Βρυξέλλες.

Ειρωνική ανακοίνωση από το ΠΑΣΟΚ

«Μας κάνει και εμάς εθνικά υπερήφανους η νέα επιτυχία της κυβέρνησης των non papers. Οι εκπρόσωποι της τρόικας και της ελληνικής κυβέρνησης που θα συναντώνται στις Βρυξέλλες θα συγκροτούν το Brussels Group. Για τον τρόπο λειτουργίας του Athens Group θα ακολουθήσει προφανώς νεώτερο non paper της κυβέρνησης.
Ευχόμαστε επίσης στον κ. Τσίπρα καλή επιτυχία στις κρίσιμες επαφές που – όπως ανακοινώθηκε – θα έχει αύριο στις Βρυξέλλες με τους κκ. Σουλτς, Γιούγκερ και Γλέζο», αναφέρει η ανακοίνωση.

Το πρόγραμμα Τσίπρα στο Παρίσι

Αύριο Πέμπτη, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει σε εκδήλωση του ΟΟΣΑ στο Παρίσι. Ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ, κ. Άνχελ Γκουρία, εν συνεχεία θα υπογράψουν συμφωνία, ενώ θα απαντήσουν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στην κοινή συνέντευξή τους.

Την Παρασκευή ο Πρωθυπουργός θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες, όπου και θα συναντηθεί με τον Μάρτιν Σουλτς, Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και
τον Μανώλη Γλέζο, ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε