Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Δ.Χριστόφιας: “Μακάρι η Ελλάδα να είχε την οικονομία μας”

Ο Δημήτρης Χριστόφιας. ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ο Δημήτρης Χριστόφιας. ΦΩΤΟ EUROKINISSI

 

Ατυχείς χαρακτήρισε τις συγκρίσεις για την κατάσταση της κυπριακής οικονομία με αυτή της οικονομίας της Ελλάδας ο πρόεδρος της Κύπρου…

 

Η Κύπρος μπορεί, σε δύο με τρία χρόνια, να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα κάτω του 3%, αν ληφθούν τα σωστά μέτρα, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δ. Χριστόφιας και χαρακτήρισε ”ατυχείς” τις συγκρίσεις της κατάστασης της κυπριακής οικονομίας με αυτή της οικονομίας της Ελλάδας.
 
Μιλώντας, εκτός κειμένου, στην τελετή απονομής του Κυπριακού Βραβείου Εξαγωγών, ο πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι ”δεν είμαστε στην ίδια θέση (με την Ελλάδα)” και ”μακάρι να ήταν η Ελλάδα στη θέση μας”.
 
Ο Δ. Χριστόφιας ευχήθηκε και η Ελλάδα να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα. Ανέφερε ότι η κυβέρνησή του έχει ετοιμάσει το πακέτο μέτρων για την οικονομία και σύντομα θα αρχίσει ο διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους.
”Ελπίζω να θυμηθούν το 1974 και τις κοινές θυσίες τις οποίες κάναμε για να αναστηλώσουμε την οικονομία και να αρχίσουμε μια ανοδική πορεία. Χρειάζεται σε μικρογραφία κάτι τέτοιο”, πρόσθεσε ο Κύπριος πρόεδρος.-
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε