Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Δαμανάκη: Είναι ανοικτό το θέμα μείωσης του κατώτατου μισθού!

Δαμανάκη: Είναι ανοικτό το θέμα μείωσης του κατώτατου μισθού!

Ξεκάθαρη για το ποιά είναι η θέση της ΚΟΜΙΣΙΟΝ για το θέμα της μείωσης του κατώτατου μισθού ήταν για ακόμα μια φορά η Μαρία Δαμανάκη.

Η Ελληνίδα Επίτροπος μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 δήλωσε ότι για την ΚΟΜΙΣΙΟΝ είναι ανοικτό το θέμα της περαιτέρω μείωσης του κατώτατου μισθού.

«Δεν είπα τίποτα παράλογο, ούτε τίποτα πρωτότυπο, ούτε κάτι νέο» τόνισε η κ. Δαμανάκη, σημειώνοντας ότι «αυτή είναι η σταθερή γραμμή που υπάρχει από την Κομισιόν εδώ και ενάμισι με δύο χρόνια. Αυτό το οποίο είπα είναι ότι δεν αποκλείεται», κατέληξε.

Η Μαρία Δαμανάκη είπε, επίσης, ότι το θέμα της μείωσης του κατώτατου μισθού σε ευρωπαϊκές χώρες έχει συζητηθεί στην Κομισιόν ως ένα μέτρο για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων. Επικαλέστηκε, μάλιστα, παλαιότερες ανακοινώσεις της Κομισιόν αλλά και παλαιότερη δήλωση του Όλι Ρεν για το θέμα.

Τόνισε, ακόμη, ότι τόσο η ίδια όσο και άλλοι επίτροποι πρότειναν να τεθεί εκτός συζήτησης το θέμα του κατώτατου μισθού, ώστε να μην δημιουργηθεί κοινωνική αναστάτωση, αλλά «δυστυχώς δεν έχει δεκτή αυτή η πρόταση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στον ΣΥΡΙΖΑ λεφτά υπάρχουν, αλλά τα χαλάνε στη μοιρασιά οι συνιστώσες του

Απολύσεις στο Δημόσιο: τι είπε ο Γ. Στουρνάρας και τι θέλει η τρόικα

Σε ποιά χώρα ο κατώτατος μισθός είναι 352 ευρώ

Στα “χαρακώματα” ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ μετά τις δηλώσεις Δραγασάκη για χαράτσι και κατώτατο μισθμό

Σάλος από τις δηλώσεις Δαμανάκη για τον κατώτατο μισθό – ΣΥΡΙΖΑ: Έκθετος ο Σαμαρά

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε