Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

«Δε θα υπάρξει σήμερα συμφωνία για την Ελλάδα στο Eurogroup» λένε οι Γερμανοί

Άγνωστο παραμένει αν θα δεχθούν οι εταίροι μας την 15νθημερη προθεσμία. Και εύλογα αναρωτιώνται όλοι: Τσάμπα θα γίνει το αποψινό Eurogroup, κι ας ζήσαμε ένα… θρίλερ; Ναι είναι η απάντηση αν πιστέψουμε τις δηλώσεις του Γερμανού κυβερνητικού εκπροσώπου.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο Γερμανός αξιωματούχος υποστήριξε ότι το Βερολίνο δεν περιμένει να ληφθεί απόφαση σήμερα, στο Eurogroup, για το πακέτο στήριξης της Ελλάδας.

«Δεν θα υπάρξει λήψη απόφασης διότι, ακόμα, δεν υφίσταται καν η βάση για να στηριχθεί κάτι τέτοιο» είπε.

Και όλα αυτά ενώ ο πρόεδρος του Συμβουλίου, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ «ξημέρωσε» στα τηλέφωνα και είχε συνεχείς επαφές με τον Λουκά Παπαδήμο για να μάθει αν τελικά υπήρξε συμφωνία στην Ελλάδα, άρα και λόγος να γίνει το αποψινό Eurogroup.

Δυο φορές διέκοψε ο Έλληνας πρωθυπουργός τη σύσκεψη με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση του για να συνομιλήσει τόσο με τον επικεφαλής του Eurogroup όσο και με τον Επίτροπο Οικονομικών, Όλι Ρεν.

Τελικά, αποφασίστηκε ότι η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης θα γίνει. Και ανακοινώθηκε επίσημα με δήλωση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. «Ο Πρόεδρος του Eurogroup, Jean-Claude Juncker, αποφάσισε να συγκαλέσει Σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης για τις 6.00 το απόγευμα (7.00 ώρα Ελλάδας), στις Βρυξέλλες», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η συνεδρίαση έχει να κάνει αποκλειστικά με την Ελλάδα, με τη νέα δανειακή σύμβαση αλλά και τη συμφωνία με τους ιδιώτες πιστωτές για το PSI.

Χαρακτηριστικό της κρισιμότητας και το γεγονός πως στις Βρυξέλλες θα βρεθεί και η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλα τα μέτρα που θα μας βυθίσουν ακόμα περισσότερο στην φτώχεια – Μαχαίρι σε μισθούς – συντάξεις – Μονιμότητα τέλος

«Δεν υπάρχουν λόγια για την ανευθυνότητα των Ελλήνων πολιτικών»

 

Δραματική νύχτα – Δεν υπάρχει τελική συμφωνία – Περιμένουν οι Ευρωπαίοι το οριστικό “ναι” της Ελλάδας

Καρατζαφέρης: Δε θα σταθώ εμπόδιο, ούτε θα γίνω Λούκα

Συμφώνησαν σε όλα τα οδυνηρά μέτρα – Μόνο αγκάθι η διαφωνία Παπανδρέου-Σαμαρά για τις συντάξεις

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε