Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Νέα Δημοκρατία: Έγγραφο για άλλα όπλα παρουσίασε ο Καμμένος – Γιατί καλύπτει το σκάνδαλο ο Τσίπρας;

Νέα Δημοκρατία: Έγγραφο για άλλα όπλα παρουσίασε ο Καμμένος – Γιατί καλύπτει το σκάνδαλο ο Τσίπρας;

Νέα πυρά από τη Νέα Δημοκρατία κατά του Πάνου Καμμένου με αφορμή την πώληση πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία. Σε έκτακτη συνέντευξη τύπου ο τομεάρχης Άμυνας του κόμματος Βασίλης Κικίλιας ανέφερε ότι το έγγραφο που παρουσίασε ο υπουργός Άμυνας αναφέρεται σε άλλο οπλικό σύστημα.

Η Νέα Δημοκρατία ρωτά “γιατί ο κύριος Τσίπρας συνεχίζει και καλύπτει αυτό το εξόφθαλμο σκάνδαλο” και αναφέρει ότι το έγγραφο που παρουσίασε ο κ. Καμμένος είναι έγγραφο που αναφέρεται σε πώληση βομβών και όχι στα 300.000 βλήματα αξίας 66 ερκατομμυρίων.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Βασίλης Κικίλιας “ο κ. Καμμένος επικαλείται πληρεξουσιότητα με ένα έγγραφο αμφιβόλου γνησιότητας που αφορά σε άλλο όπλο, το συγκεκριμένο έγγραφο αναφέρεται σε βόμβες Mk82 και στο ίδιο έγγραφο ο κ. Βασίλης Παπαδόπουλος, εκπρόσωπος, μεσάζοντας ή όπως αλλιώς θέλετε να αποκαλείται φέρεται ως εκπρόσωπος και της Ιορδανίας”.

Υπάρχει επίσημη αλληλογραφία βάσει της οποίας ο υπουργός Άμυνας ενημερώνεται ότι ο κ. Παπαδόπουλος δεν είναι πληρεξούσιος της Σαουδικής Αραβίας, τόνισε η Εκπρόσωπος Τύπου του Κόμματος.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙ Η ΝΔ

Όπως αναφέρει η ΝΔ, ο Νόμος ορίζει ρητά ότι για να προχωρήσει οποιαδήποτε αγοραπωλησία αμυντικού υλικού απαιτείται διακρατική συμφωνία. Κανένας ιδιώτης δεν μπορεί να υπογράψει εκ μέρους καμίας πλευράς παρά μόνο αν είναι επίσημος εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος ενός κράτους.

Η ΝΔ κάνει λόγο για ύποπτη σύμβαση

Η Σύμβαση αφορά την πώληση 300.000 βλημάτων συνολικού ύψους 66.εκ ευρώ από την Ελλάδα στην Σαουδική Αραβία. Η Βουλή είχε ενημερωθεί γι αυτήν το καλοκαίρι από τον κ. Καμμένο και η ΝΔ, όπως και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, συμφώνησαν να προχωρήσει με νόμιμο τρόπο, όπως ορίζει ο νόμος. Δηλαδή να είναι διακρατική σύμβαση, ΧΩΡΙΣ μεσάζοντες.

Ο Βασίλης Παπαδόπουλος

Σύμφωνα πάντα με τη ΝΔ, ο Βασίλης Παπαδόπουλος εμφανίστηκε ξαφνικά ως μεσάζοντας στη συγκεκριμένη συμφωνία να εκπροσωπεί το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας. Ο Πάνος Καμμένος ισχυρίστηκε σήμερα ότι δεν τον γνωρίζει.

Α. Σύμφωνα με το έγγραφο που δημοσίευσαν τα ΝΕΑ ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ενημερώθηκε εγγράφως στις 12 Ιουνίου του 2017 από τον Έλληνα πρόξενο στην Σαουδική Αραβία ότι η κυβέρνηση της εν λόγω χώρας δήλωσε πλήρη άγνοια για το πρόσωπο του κ. Βασίλη Παπαδόπουλου και ζήτησε η συμφωνία να γίνει government to government (απευθείας μεταξύ των δύο κυβερνήσεων).

Β. Παρόλα αυτά μία μόλις μέρα μετά την επίσημη ενημέρωσή του από τον Έλληνα πρόξενο (13 Ιουνίου 2017), ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας δίνει εντολή να χρησιμοποιηθεί το αεροσκάφος του C-27 από εκπρόσωπό του ο οποίος συναντά τον Βασ. Παπαδόπουλο στο αεροδρόμιο της Μίκρας και υπογράφει μαζί του επί τόπου τη συμφωνία.

Οι πηγές της ΝΔ αναφέρουν επίσης ότι: «Την ίδια ακριβώς περίοδο, σύμφωνα με το έγγραφο που δίνουμε σήμερα στην δημοσιότητα, ο κ. Παπαδόπουλος δηλώνει εκπρόσωπος και της Ιορδανίας και επιχειρεί να αγοράσει από τον κ. Καμμένο το ίδιο ακριβώς υλικό. Όπως προκύπτει από απαντητική επιστολή του υπουργείου Αμύνης στις 11 Ιουλίου, ο κ. Παπαδόπουλος εμφανίζεται να εκπροσωπεί μέσω της εταιρείας του «Ολυμπιακή Βιομηχανία Α.Ε» και το Βασίλειο της Ιορδανίας».

Η ΝΔ θέτει 8 ερωτήματα

1. Τελικά ποια χώρα εκπροσωπεί ο κ. Παπαδόπουλος; Τη Σαουδική Αραβία, την Ιορδανία ή και κάποια άλλη; Και έναντι ποιου ακριβώς κράτους διαπραγματευόταν με τον κ. Καμμένο, όταν είναι προφανές πια ότι στενότερες σχέσεις είχε με τον υπουργό Αμύνης παρά με τα κράτη που τάχα εκπροσωπεί.

2.Έγινε ή όχι η έρευνα για το αν ο Βασίλης Παπαδόπουλος εκπροσωπεί πράγματι το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας; Το έγγραφο που παρουσίασε ως τάχα επίσημο σήμερα ο κ. Καμμένος αφορά μια εντελώς διαφορετική σύμβαση. Πρόκειται για αμερικανικές βόμβες ΜΚ82 του 1974 που ουδεμία σχέση έχουν με τα 300.000 βλήματα και τη συμφωνία που υπέγραψε με τον Παπαδόπουλο!

3.Έχει κάνει κι άλλη συμφωνία ο κ. Καμμένος με τον κ. Παπαδόπουλο; Έχουν γνώση οι αμερικανικές αρχές για την πώληση του υλικού MK82 δεδομένου ότι χρειάζεται άδεια από τις ΗΠΑ για την μεταπώλησή του;

4.Έχει υπογράψει και άλλες συμφωνίες ο κ. Καμμένος με τον εν λόγω κύριο κι αν ναι ποιες;

5. Το Υπουργείο Εξωτερικών τι θέση έχει για το θέμα; Σήμερα ο κ. Καμμένος απαξίωσε τον Ελληνα Πρόξενο στην Σαουδική Αραβία με το επιχείρημα ότι φωτογραφίζεται με καμήλες. Ισχυρίστηκε ο κ. Καμμένος ότι εκείνος συνομιλεί και εμπιστεύεται μόνον τον στρατιωτικό ακόλουθο του προξενείου της Σαουδικής Αραβίας.

6. Ποια είναι η άποψη του κ. Κοτζιά σχετικά με το θέμα; Δεν είχε ενημερωθεί ο υπουργός Εξωτερικών από τον Έλληνα πρόξενο στη Σαουδική Αραβία ότι κ. Καμμένος δρομολογεί μια συμφωνία με άγνωστο στη Σαουδική Αραβία μεσάζοντα; Υπάρχει ή δεν υπάρχει σχετική αλληλογραφία στο ΥΠΕΞ;

7. Η ΝΔ έχει ήδη καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στην Βουλή θέτοντας σειρά πολύ συγκεκριμένων ερωτημάτων για την υπόθεση που είναι φανερό πια ότι πρόκειται για τεράστιο σκάνδαλο και οι αρμόδιοι τομεάρχες της έχουν κάνει παράσταση στη Δικαιοσύνη ζητώντας την παρέμβασή της. Η ΝΔ επιμένει και σήμερα. Δεν θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει ήδη η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης;

8. Τέλος υπάρχει και ένα αυτονόητο ερώτημα στον πρωθυπουργό της χώρας. Η ΝΔ ήδη από την προηγούμενη Κυριακή που το θέμα ήρθε στη δημοσιότητα, ανέδειξε τη σοβαρότητα της υπόθεσης καλώντας τον κ. Τσίπρα να λάβει σαφή θέση για τις επιλογές του συναρχηγού του κ. Καμμένου. Γιατί εδώ και πέντε μέρες σιωπά ο κ. Τσίπρας;

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις