Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Δεν δέχεται την παραπομπή για το Βατοπέδι η ΝΔ

EUROKINISSI
Θέμα ακυρότητας του αποτελέσματος της ψηφοφορίας στη Βουλής για την άσκηση ή μη ποινικής δίωξης κατά του Ευ. Μπασιάκου, του Αλ. Κοντού και του Π. Δούκας, θέτει η Ν.Δ.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, βουλευτές του κόμματος κατήγγειλαν πλασματική πλειοψηφία στην διαδικασία, υποστηρίζοντας πως ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ «αυτοαπατόμενοι ψήφισαν άλλο από αυτό που ήθελαν να ψηφίσουν».
Συγκεκριμένα υποστήριξαν πως οι τρεις υπουργοί που παραπέμπονται για κρίση στο Δικαστικό Συμβούλιο, παραπέμπτονται με άλλο αδίκημα από αυτό που ανέφεραν τα κόμματα της Αριστεράς, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ. Όπως δηλώνουν, οι εισηγητές των δύο κομμάτων είχαν δηλώσει ότι ψηφίζουν μόνον για αυτουργία στο αδίκημα της απιστίας, αλλά έτσι όπως διατυπώθηκε το ψηφοδέλτιο προκρίθηκε άρθρο και για συναυτουργία.
 
Να θυμίσουμε ότι Σκυλλάκος και Δρίτσας είχαν επισημάνει στην Ολομέλεια το θέμα της διατύπωσης του κατηγορητηρίου, αλλά καλύφθηκαν από την εξήγηση του Πρόεδρος της Βουλής Φ. Πετσάλνικος είπε ότι η ψηφοφορία διεξάγεται επί του πορίσματος της πλειοψηφίας και προχώρησαν κανονικά στην ψηφοφορία.
 
Η Ν.Δ. πετά το μπαλάκι στον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου, ζητώντας «να αναλάβει τις ευθύνες του» και επιμένουν πως είναι άκυρη η παραπομπή των «γαλάζιων» υπουργών στη Δικαιοσύνη. Μάλιστα δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο, ακόμη και μέσα στην ημέρα, να καταθέσουν πρόταση μομφής κατά του Φ. Πετσάλνικου.
 
Να διευκρινίσουμε, πως με βάση τον κανονισμό της Βουλής, δεν προβλέπεται επανάληψη ψηφοφορίας για το ίδιο θέμα.
 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε