Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

“Δεν έχει σχέση η Μαργαρίτα Παπανδρέου με τα 550 εκατομμύρια στην Ελβετία”

“Δεν έχει σχέση η Μαργαρίτα Παπανδρέου με τα 550 εκατομμύρια στην Ελβετία”

Σε καμία σύσκεψη του ΣΔΟΕ δεν ενέπλεξε, όπως είπε ο πρώην διευθυντής ελέγχου, Νίκος Λέκκας, την Μαργαρίτα Παπανδρέου με τον λογαριασμό των 550 εκ. δολαρίων που φέρεται να είναι στο όνομα της Μαρίας Παντελή στη λίστα Λαγκάρντ.

Ακόμα, ο κ. Λέκκας φέρεται να κατέθεσε ότι υπάρχει στο ΣΔΟΕ διαδικασία για την παραλαβή του usb. Σύμφωνα με αυτή την διαδικασία, φέρεται να είπε, συστήνεται μία Επιτροπή, υπογράφεται πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής, ανοίγεται το usb και τυπώνεται. Αν η Επιτροπή, διαπιστώσει ότι υπάρχει πρόβλημα και δεν μπορεί να τυπώσει το usb, τότε καλείται η Δίωξη Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ.

Πάντως, παρά τις διαρροές πως η Επιτροπή θα ζητούσε κατά αντιπαράσταση εξέταση του μάρτυρα με τον κ. Στασινόπουλο σε περίπτωση που αρνείτο αυτό που είχε καταθέσει ο Επικεφαλής του ΣΔΟΕ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, δεν αποφασίστηκε κάτι τέτοιο.

Κατά τη συνεδρίαση ένταση δημιουργήθηκε μεταξύ του μάρτυρα και του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλη Καπερνάρου, όταν ο δεύτερος κατηγόρησε όλα τα στελέχη του ΣΔΟΕ ότι «τα παίρνουν».

Σε εκείνο το σημείο ο κ. Λέκκας εξερράγη, ζήτησε από το βουλευτή να ανακαλέσει και επισήμανε ότι «εγώ αναγκάστηκα να δανειστώ 80.000 ευρώ, για να κάνω μεταμόσχευση νεφρού».

Η κατάθεση της Γαλάτειας Μανέ:

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νομικός και συνεργάτιδα του πρώην Επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη – παρουσία της οποίας φέρεται να έγινε η μετεγγραφή usb που παρέλαβαν από τον Γ. Παπακωνσταντίνου – εξέθεσε τον τότε προιστάμενο της,

δηλώνοντας μεταξύ άλλων «έκπληκτη από τη συμπεριφορά του» αναφορικά με το χειρισμό του περίφημου USB.

Συγκεκριμένα, η μάρτυρας επανέλαβε πως ουδέποτε κατέστρεψε το USB που της έδωσε ο κ. Διώτης για αντιγραφή κατ φέρεται να τόνισε πως ούτε της ζήτησε κάτι τέτοιο και δεν θυμάται αν τη ρώτησε πώς γίνεται η διαγραφή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Μανέ επιβεβαίωσε ότι αγόρασε ένα νέο USB, μετά από σχετική εντολή του κ. Διώτη. Κατέθεσε πως πήγε στο γραφείο του και αντέγραψς σε ένα φορητό υπολογιστή (laptop) το περιεχόμενο του αρχικού USB και στη συνέχεια το αρχείο το αντέγραψε στο νέο στικάκι.

Θυμίζουμε πως ο κ. Διώτης, στο συμπληρωματικό του υπόμνημα, έλεγε μεταξύ άλλων ότι, επειδή οι γνώσεις του για την τεχνολογία δεν είναι καλές, «κάλεσα τη δικηγόρο κυρία Γαλάτεια Μανέ, η οποία μόλις είχε διοριστεί ως ειδική συνεργάτης μου, να με βοηθήσει στη μεταγραφή του περιεχομένου του USB σε ένα άλλο, ώστε να επισκοπήσω το περιεχόμενό του σε στικάκι – αντίγραφο. Για το λόγο αυτό την παρακάλεσα να πάει η ίδια και να αγοράσει ένα, στη συνέχεια δε να αντιγράψει το πρώτο στικάκι στο καινούριο, όπως και έπραξε». Και συμπλήρωνε: «Μετά την ολοκλήρωση της επισκόπησης αυτής, τοποθέτησα σε φάκελο το ένα USB, ζήτησα δε -πάλι από τη συνεργάτιδά μου, κυρία Μανέ- να με ενημερώσει για το πώς γίνεται η παντελής διαγράφη του περιεχομένου του άλλου USB, στην οποία προέβην αμέσως, διότι δεν ήθελα, πριν αποφασίσει ο υπουργός πως έπρεπε να χειριστώ το ζήτημα, να υπάρχει αντίγραφο στην κατοχή οποιουδήποτε».

Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι το laptop και οι σταθεροί υπολογιστές που βρίσκονταν στο γραφείο του κ. Διώτη έχουν ήδη κατασχεθεί από τους οικονομικούς εισαγγελείς και ερευνώνται για τυχόν σημαντικά ηλεκτρονικά ίχνη.

Διαβάστε επίσης:

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε