Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Δεν έχουν γραφεία, δεν έχουν καθήκοντα – Υπουργοί στην… ανεργία

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

– Ο υπουργός και η υφυπουργός Ναυτιλίας δεν έχουν ούτε γραφείο να καθήσουν
– Δεν έχουν ορκιστεί, δεν έχει ξεκαθαρίσει ποια είναι τα καθήκοντά τους
– Οργισμένος ο κόσμος της Ναυτιλίας

Πάνω από 20 μέρες έχουν περάσει από την ημέρα που έγινε ο ανασχηματισμός.

Κι όμως το νεοσύστατο υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας με υπουργό τον Γιάννη Διαμαντίδη και υφυπουργό την Ελπίδα Τσουρή παραμένει επι της ουσίας ακέφαλο! Και αυτό γιατί ακόμη, τρεις εβδομάδες μετά, δεν έχει δημιουργηθεί το Προεδρικό Διάταγμα για τη συγκρότηση του υπουργείου, το οποίο είχε καταργηθεί με απόφαση του πρωθυπουργού πριν από σχεδόν ένα χρόνο.

Ούτε ο Γιάννης Διαμαντίδης ούτε η Ελπίδα Τσουρή έχουν ορκιστεί για να μπορέσουν να αναλάβουν καθήκοντα, αλλά το χειρότερο είναι οτι κανείς τους δεν ξέρει ποιές είναι οι αρμοδιότητές του!

Οι υπουργοί, ανευ χαρτοφυλακίου, πηγαινοέρχονται από το παλιό Εμπορικής Ναυτιλίας στην Γρηγορίου Λαμπράκη 
στον Πειραιά, χωρίς όμως αντικείμενο και γραφείο. Ο υπουργός δε, αδυνατεί να λάβει την οποιαδήποτε απόφαση.

Η μόνη κινητικότητα που υπήρξε, μόλις την Παρασκευή, ήταν να δοθεί με προεδρικό διάταγμα το λιμενικό στο υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων. Αγνωστο παραμένει αν θα ξαναπάρουν την Ποντοπόρο Ναυτιλία, που αποτελεί μήλον της Έριδος ανάμεσα στο νέο υπουργείο και εκείνο Προστασίας του Πολίτη.

Στον Πειραιά πάντως επικρατεί μεγάλη αναστάτωση και εκνευρισμός και όλοι μιλούν για προχειρότητες αφού ένας τομέας όπως η ελληνική ναυτιλία δεν έχει κανέναν στο τιμόνι της!

Η έλλειψη πολιτικών προϊσταμένων οδηγεί επίσης στο να χάνονται συνεχώς εκατοντάδες εκατομμύρια απο κοινοτικά κονδύλια!

Το θέμα του υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων και Νήσων δεν είναι το μοναδικό που αναδεικνύει τη σύγχυση που επικρατεί τρεις εβδομάδες μετά τον ανασχηματισμό. Υπουργοί και αναπληρωτές συμφωνούν μεταξύ τους για τις αρμοδιότητές τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, σύμφωνα και με δημοσίευμα της Realnews, το υπουργείο Παιδείας, όπου οι αρμοδιότητες της υπουργού, της αναπληρώτριας και των υφυπουργών αποφασίστηκαν έτσι και εν συνεχεία εστάλη εισήγηση στο Μέγαρο Μαξίμου, για να δημιουργηθεί το Προεδρικό Διάταγμα και να υπογραφεί από τον πρωθυπουργό!

Ακόμη, δεν έχουν υπογραφεί από τον πρωθυπουργό οι αρμοδιότητες που έδωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στον Σωκράτη Ξυνίδη, ο οποίος ανέλαβε εκτός από αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας με αρμοδιότητες Βορείου Ελλάδας και αρμοδιότητες στη Βιομηχανία. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Τηλέμαχο Χυτήρη, που ναι μεν θα μετέχει στον «πρωινό καφέ» και έχει την εποπτεία της ΕΡΤ και των ΜΜΕ, αλλά πρωθυπουργική υπογραφή όσον αφορά στις αρμοδιότητές του, δεν υπάρχει.

“Από ό,τι φαίνεται, η Κυβέρνηση δεν δίνει έμφαση στους πυλώνες της Εθνικής μας οικονομίας, τη Ναυτιλία και τον Τουρισμό. Και αυτό δεν θα έπρεπε να συμβαίνει, αν σκεφτούμε ότι με τη στάση και τις επιλογές της, ο Τουρισμός είναι η αγαπημένη της απασχόληση…” σχολίασε ο τομέαερχης εμπορικής ναυτιλίας της ΝΔ Γ. Πλακιωτάκης.

  

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε