Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

«Δεν πάει άλλο με τη μείωση των αποδοχών μας»

«Δεν πάει άλλο με τη μείωση των αποδοχών μας»
«Δεν πάει άλλο», ήταν η χαρακτηριστική φράση που είπαν – σύμφωνα με σχετική ενημέρωση – οι εκπρόσωποι των δικαστικών Ενώσεων στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, κατά τη σημερινή συνάντησή τους για το ζήτημα της μείωσης των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών.
Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε στους εκπροσώπους των δικαστών ότι οι στάσεις εργασίας που έχουν εξαγγείλει από την έναρξη του νέου έτους (17 Σεπτεμβρίου 2012) είναι εκτός του Συνταγματικού πλαισίου και παράνομες.
 
Οι δικαστές απάντησαν στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι πρώτοι από όλους εκείνοι λένε ότι είναι στα όρια της νομιμότητας, αλλά δεν πάει άλλο, οι δικαστές θα εξαθλιωθούν σε περίπτωση που υπάρξουν νέες περικοπές στις αποδοχές τους.
 
«Εάν υλοποιηθούν οι μεσοπρόθεσμες περικοπές στις αποδοχές μας κατά 22%», όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, «θα επέλθει εσωτερική ισοπέδωση», καθώς οι αποδοχές των υψηλόβαθμων δικαστών (αρεοπαγιτών) θα “πέσουν” σε αυτές των συναδέλφων του πρώτου βαθμού (Πρωτοδικών), τόνισαν οι εκπρόσωποι των δικαστικών Ενώσεων.
 
Από την πλευρά του ο Βενιζέλος ανέφερε ότι θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για να αποφευχθούν οι μειώσεις στις αποδοχές των δικαστών, αλλά δεν παρέλειψε να τονίσει ότι δεν υπάρχουν μεγάλα περιθώρια.
 
Μετά τη συνάντηση, η οποία διήρκεσε περίπου μία ώρα η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Βασιλική Θάνου είπε ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μέσα σε καλό κλίμα και υπενθύμισε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι «εκ του Συντάγματος απορρέει το μισθολόγιο των δικαστικών λειτουργών».
 
Ακόμη τόνισε ότι οι δικαστές δεν έχουν άλλα περιθώρια και είναι υποχρεωμένοι εκ των πραγμάτων να αντιδράσουν

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε