Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Δεν τελειώσαμε με τον κίνδυνο της δραχμής

Ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, καθηγητής Γ.Χαρδούβελης προειδοποιεί για τον κίνδυνο να επιστρέψουν οι εφιάλτες στη χώρα το Νοέμβριο, ενώ κατηγορεί για αδράνεια την κυβέρνηση Παπανδρέου.

Σε συνέντευξη του στον Capital ο Γκίκας Χαρδούβελης υποστηρίζει πως ”με τη νέα δανειακή σύμβαση απομακρύνθηκε ο κίνδυνος άμεσης επιστροφής στη δραχμή”.

Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο για να ξεφύγουμε οριστικά από τον εφιάλτη θα πρέπει να επιστρέψει η χώρα σε αναπτυξιακούς ρυθμούς και το κράτος να ξαναφτιαχτεί.

Ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού τονίζει τον καθοριστικό ρόλο που θα παίξουν τόσο η
ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών όσο και η ενεργοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ ώστε να λυθεί το πρόβλημα ρευστότητας στην αγορά.

Εντύπωση προκαλεί πάντως η ατάκα του Γκίκα Χαρδούβελη πως ”Η καινούρια κυβέρνηση δεν θα έχει κανένα περιθώριο να καθίσει και να σκεφτεί τι έχει να κάνει” και ιδίως γιατί βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο.

Ο οικονομικός σύμβουλος του Λ.Παπαδήμου ρίχνει ευθείες βολές στην κυβέρνηση Παπανδρέου λέγοντας ”εκεί που φταίμε και εμείς ως Έλληνες για την παρατεταμένη ύφεση ίσως είναι ότι για ένα – ενάμιση χρόνο δεν κάναμε αυτό που έπρεπε να γίνει από τον Οκτώβριο του 2010 και μετά. Κάπου λέγαμε ότι κάνουμε διαρθρωτικές αλλαγές, αλλά δεν κάναμε, ψηφίζαμε νόμους αλλά ποτέ δεν εφαρμόζονταν με τις απαραίτητες υπουργικές αποφάσεις. Μέτρησα πριν από τρεις μήνες ότι από το σύνολο των νόμων που πέρασαν από την Βουλή μέσα στο 2010, μόνο το 22% είχε τεθεί σε εφαρμογή στο τέλος του 2011”.

Μάλιστα επισημαίνει πως με την πρόταση Παπανδρέου για δημοψήφισμα ”έγινε ξεκάθαρο ότι η προοπτική εξόδου από την ευρωζώνη ήταν πραγματική”.

Διαβάστε επίσης :

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε