Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Δεν θα είναι ξανά υποψήφιος στις εκλογές ο Δημήτρης Σιούφας

Ο κ. Σιούφας εξελέγη στις τελευταίες εκλογές με το ψηφοδέλτιο επικρατείας της ΝΔ, ενώ επί σειρά ετών εκλεγόταν βουλευτής Καρδίτσας.

Την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εθνικές εκλογές ανακοίνωσε πριν από λίγο από το βήμα της Βουλής, ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας.

Όπως είπε ο ίδιος πήρε αυτή την απόφαση για να δώσει χώρο σε πιο νέους ανθρώπους.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

«Με τα σημερινά πολιτικά δεδομένα η περίσταση επιβάλλει, η σημερινή μου ομιλία να έχει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα.

Το ενδιαφέρον και η συμμετοχή στα κοινά είναι κορυφαίες υποχρεώσεις για όλους τους πολίτες.

Η εκλογή σε θέση πολιτικής ευθύνης είναι προαιρετική. Για τον πολίτη αν θα είναι υποψήφιος και για το εκλογικό σώμα αν θα τον εκλέξει.

Επιλογή μου είναι να μην είμαι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές και νέοι άνθρωποι να εισέλθουν στην Βουλή. Αυτό το εγνώρισα με επιστολή μου στον Πρόεδρο του κόμματος κ. Αντώνη Σαμαρά. Αυτονόητο είναι ότι διατηρώ τις υποχρεώσεις του ενδιαφέροντος και της συμμετοχής στα κοινά, όπως όλοι οι πολίτες.

Τριανταένα χρόνια μετά την πρώτη εκλογή μου ως Βουλευτή Καρδίτσας, εκλεγείς σε 10 συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις στην Καρδίτσα και 1 φορά ως Βουλευτής Επικρατείας, αισθάνομαι ότι οφείλω , να καταθέσω ενώπιον σας τις ακόλουθες σκέψεις.

Αλλά πρώτα οφείλω βαθιές ευχαριστίες γι’ αυτή τη διαδρομή:

Στους πολίτες της Καρδίτσας που με εμπιστεύτηκαν.

Στην Νέα Δημοκρατία που με ανέδειξε. Την Νέα Δημοκρατία την οποία θα συνεχίσω να στηρίζω και να υπηρετώ και στην οποία εύχομαι και αυτό θα γίνει, να κερδίσει τις προσεχείς εκλογές.

Στους Αρχηγούς της Ν.Δ.

Τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον Γεώργιο Ράλλη, τον Ευάγγελο Αβέρωφ, τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τον Μιλτιάδη Έβερτ, τον Κώστα Καραμανλή, τον Αντώνη Σαμαρά.

Σε όλους τους συνεργάτες μου που με στήριξαν.

Στην οικογένειά μου που μου συμπαραστάθηκε, που ανέχθηκε και στήριξε την πολιτική μου συμμετοχή.

Και σε όλους τους συναδέλφους Βουλευτές που με τίμησαν με την αγάπη τους, τη φιλία τους και την προσοχή τους. Ιδιαίτερα για τα δύο χρόνια που με τιμήσατε εκλέγοντάς με Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων. Κυρίως μάλιστα για την ανοχή που επιδείξατε σε έναν μάλλον αυστηρό Πρόεδρο.

Γι’ αυτήν την διαδρομή είναι καλύτερα να αφεθώ στην κρίση άλλων και ιδιαίτερα όσων με εμπιστεύθηκαν.

Γιατί εγώ γνωρίζω τις προθέσεις που είχα στην πολιτική μου διαδρομή. Η κοινωνία γνωρίζει όμως τα τελικά αποτελέσματα των πράξεων ή των παραλήψεών μου. Αυτό μετράει περισσότερο.

Αισθάνομαι ακόμα ότι θα ήταν προσφορότερο να αφιερώσω τις σκέψεις αυτές στους νέους Βουλευτές των επόμενων Βουλών.

Το πρώτο που έχω να πω στον ενεργό πολίτη που θέλει να προσφέρει στην Πατρίδα και την Δημοκρατία από την θέση του Βουλευτή είναι να το δει ως προσφορά και αποστολή. Όχι ως ευκαιρία καριέρας. Ελάχιστες καριέρες οποιασδήποτε απασχόλησης έχουν την αγωνία, το άγχος, την ευθύνη και σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις την τελική απογοήτευση και μοναξιά που έχει εκείνη του Βουλευτή. Δεν είναι αξίωμα, είναι ένα είδος προσωπικής θυσίας.

Να δουν οι νέοι ως προσφορά ευθύνης συγκεκριμένου χρόνου όπου θα προηγείται και θα έπεται η επαγγελματική καταξίωση και ολοκλήρωση.

Να αντιληφθεί ο νέος πολιτικός ότι κορυφαίο στοιχείο του χαρακτήρα και της συμπεριφοράς πρέπει να είναι η ειλικρίνεια. Προς τον εαυτό του, τις ιδέες του, τους πολιτικούς φίλους και αντιπάλους, προς τον Ελληνικό Λαό.

Πολιτικά οικοδομήματα που επιχειρούνται να στηριχθούν στην ανειλικρίνεια καταρρέουν επί της κεφαλής των εμπνευστών και οικοδόμων τους.

Σε μια εποχή που η επιστήμη, η τεχνολογία, η οικονομία, η κοινωνία αλλάζει ταχύτατα, έχει καθήκον ο νέος πολιτικός να αυξάνει καθημερινά τις γνώσεις του και να βελτιώνει τις δεξιότητες του.

Έχει καθήκον να κατανοεί και να εμπνέει τους ειδικούς κάθε τέχνης και επιστήμης. Γιατί ο πολιτικός εκπροσωπεί την κοινωνία, οι ειδικοί εκφράζουν την τέχνη και την επιστήμη τους. Είναι καταστροφική η συνέργεια αδαούς πολιτικής και αντικοινωνικής επιστήμης. Σκεφτείτε το παράδειγμα της οικονομίας.

Η νέα γενιά των Βουλευτών οφείλει να κατανοεί ότι, το Κοινοβούλιο, δεν είναι χώρος σύγκρουσης και μάχης. Είναι χώρος συνεννόησης και δημιουργίας. Η εναλλακτική πρόταση δεν είναι αναγκαστικά ανταγωνιστική. Ερχόμαστε όλοι εδώ να λειτουργήσουμε στο όνομα και όφελος του ελληνικού Λαού. Δεν ερχόμαστε να εμποδίσουμε την δημιουργική προσφορά εαυτών και αλλήλων. Ας διδαχθούμε από αλλού και ας διδάξουμε τους άλλους. Η θεμελιώδης ανθρώπινη αρετή που απαιτείται από τον νέο πολιτικό είναι το θάρρος.

Θάρρος για να είναι ειλικρινής με τον εαυτό του, τις ιδέες του και τους άλλους.

Θάρρος για να αντέχει την πολυκύμαντη πολιτική, όπου η θύελλα διαδέχεται την αδράνεια, η αγνωμοσύνη τον ύμνο, η αποτυχία την επιτυχία και όλα πάλι από την αρχή.

Θάρρος να έλθει στην πολιτική με ότι αυτό συνεπάγεται και θάρρος να φύγει από την πολιτική όταν η κατεύθυνση και οι συνθήκες γίνονται ασύμβατες με τα πιστεύω του , τις ιδέες του , το όραμά του.

Θάρρος να μάχεται για τις ιδέες του και θάρρος να αλλάζει τις ιδέες του όταν αντιλαμβάνεται ότι είναι οι ασύμβατες με την εποχή και το γενικό συμφέρον του Ελληνικού Λαού.

Τέλος, κορυφαία προϋπόθεση για να γίνουν όλα τα παραπάνω είναι η αγάπη.

Αγάπη προς την Πατρίδα.

Αγάπη προς τον Ελληνικό Λαό.

Αγάπη προς την προσφορά και το έργο από τα οποία θα εξαρτηθεί η ζωή της επόμενης γενιάς και το μέλλον της Πατρίδας.

Σας ευχαριστώ και εύχομαι :

Ότι καλύτερο σε όλους σας

Ότι καλύτερο στους νέους πολιτικούς,

που θα καθίσουν σε λίγες εβδομάδες σ’ αυτά τα έδρανα.

Ας είναι η Πατρίδα μας καλότυχη στα χρόνια που έρχονται».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε