Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Δεν θα είναι υποψήφιος ο Βούγιας

Δεν θα είναι υποψήφιος ο Βούγιας

Το ανακοίνωσε ο ίδιος σε συνέντευξη τύπου κι εξήγησε τους λογους που τον οδήγησαν στην απόφαση αυτή.

Την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, ανακοίνωσε ο βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Βούγιας, σε συνέντευξη Τύπου.

Οπως είπε “οι βασικοί λόγοι σχετίζονται με τις δραματικές συνέπειες της ολικής κρίσης ταυτότητας που βιώνει η ελληνική κοινωνία, αλλά και τη γενικευμένη αμφισβήτηση του ευρύτερου πολιτικού συστήματος” και έκανε λόγο για “συνεχή απαξίωση και συλλήβδην ενοχοποίηση όλων των πολιτικών, καθώς παραλογισμό, λαϊκισμό και δημαγωγία που χαρακτηρίζουν τον δημόσιο διάλογο και ακυρώνουν το νόημα της δημοκρατίας αλλά και της ίδιας της πολιτικής”.

“Στο πλαίσιο αυτό, συνέχισε ο κ. Βούγιας, ο ρόλος των βουλευτών είναι σήμερα εξ αρχής εξασθενημένος, οι αποφάσεις που καλούνται να λάβουν συχνά προδιαγεγραμμένες και υπό πίεση, ενώ έχει διαρραγεί η σχέση εμπιστοσύνης και η αξιοπιστία τους στη συνείδηση των πολιτών και κυρίως των νέων ανθρώπων”.

Ο κ. Βούγιας ενημέρωσε προηγουμένως τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος του είπε ότι θα ήθελε να είναι στο ψηφοδέλτιο, αλλά κατάλαβε την απόφασή του. Όπως είπε ο βουλευτής, στηρίζει την προσπάθεια του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ για επανεκκίνηση του Κινήματος και του πρότεινε να τον συμπεριλάβει στην Επιτροπή Προγράμματος που θα συγκροτήσει.

Διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να ασχολείται με τα κοινά και ίσως είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του Γιάννη Μπουτάρη στον δήμο Θεσσαλονίκης.

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο κυβέρνησης ΝΔ- ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές, ούτε στήριξη κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά ως την τρίτη επιλογή, και είπε ότι το ΠΑΣΟΚ ανακάμπτει και μπορεί να κάνει την έκπληξη και να έρθει πρώτο κόμμα.

Διαβάστε

Πάγκαλος: Δεν θα είμαι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές

 

Ξυνίδης: Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εκλογές

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε