Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Δεν θα γίνει το δημοψήφισμα;

Δεν θα γίνει το δημοψήφισμα;

Το θέμα για το οποίο συζητά από το βράδυ της Δευτέρας όλη η Ελλάδα, το θέμα το οποίο προκάλεσε σεισμό στις αγορές όλου του πλανήτη, μάλλον θα το πάρει ο αέρας…

Το δημοψήφισμα απ’ ότι φαίνεται με τα μέχρι στιγμής δεδομένα ΔΕΝ θα γίνει. Μπορεί κάποιοι να ψάχνουν τα ερωτήματα, τον χρόνο διεξαγωγής, το πως και το πότε δηλαδή, αλλά μάλλον λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο.

Εκτός και αν ζήσουμε θεαματικές κωλοτούμπες, οι οποίες έχουν υπάρξει και στο παρελθόν, κανείς δεν είναι διατεθειμένος να στηρίξει αυτή την απόφαση του Γ. Παπανδρέου.

Για να εξηγούμαστε: Καϊλή, Καρτάλης, Κεφαλίδου, Αντωνίου, Λιντζέρης, Λοβέρδος, Ραγκούσης, Διαμαντοπούλου και πολλοί άλλοι που δεν έχουν ανοίξει δημοσίως τα χαρτιά τους δεν εμφανίζονται διατεθειμένοι να υπερψηφίσουν την πρόταση Παπανδρέου για την διαξεγωγή δημοψηφίσματος.

Επίσης, εκτός από κάποιους ανεξάρτητους βουλευτές (βλ. Ελσα Παπαδημητρίου, Λούκα Κατσέλη κ.α) και η ΝΔ και το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αρνητικοί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Οπότε, τα κουκιά δεν βγαίνουν που λέει και ο λαός.

Και τι εννοούμε με αυτό; Για να περάσει η πρόταση Παπανδρέου από την Βουλή για το δημοψήφισμα χρειάζεται πλειοψηφία 151νος βουλευτών. Ήδη τα άλλα κόμματα έχουν πει ότι λένε όχι και από το κυβερνών κόμμα οι ψήφοι δεν βγαίνουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καϊλή: Ανοικτό τι θα κάνω την Παρασκευή – Θα καταψηφίσω το δημοψήφισμα

Θα τον ρίξουν οι βουλευτές του; – Την Παρασκευή η κρίσιμη ψηφοφορία

Τρία τα ερωτήματα του δημοψηφίσματος: “ναι ή όχι” στη σύμβαση, στην Ευρώπη ή στο ευρώ – Με τα συμφέροντα τα έβαλε ο Γιώργος πριν την ψήφο εμπιστοσύνης

Έλσα Παπαδημητρίου: “Ίσως δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση”

Γυναίκες ρίχνουν τον Παπανδρέου;
 

Καρτάλης: Η κυβέρνηση θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης την Παρασκευή

Πήγε να τιναχτεί στον αέρα το υπουργικό από Ραγκούση και Ξυνίδη

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε