Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

“Δεν θα χρεοκοπήσει η Ελλάδα”

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

“Η τυπική χρεοκοπία απομακρύνεται επί του παρόντος” και για μεγάλο χρονικά διάστημα, όπως εκτιμά

ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης βασίζοντας αυτή του την εκτίμηση στα μεγάλα προβληματα που θα δημιουργούσε ένα τέτοιο ενδεχόμενο όχι μόνο στην ευρωζώνη, αλλά και στην Ευρώπη γενικότερα.
“Έχω όμως την άποψη ότι τυπική χρεοκοπία δεν θα υπάρξει, τουλάχιστον για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, δεδομένου ότι η Ευρώπη και η Ευρωζώνη ειδικότερα αντιλαμβάνεται ότι μια χρεοκοπία της Ελλάδας θα σημάνει αντανακλαστικά δυσμενέστατες συνέπειες στη συνολική οικονομική λειτουργία όχι μόνο της Ευρωζώνης, αλλά συνολικότερα της Ευρώπης”, τόνισε ο κ. Κουβέλης.

Να μειωθεί η βουλευτική αποζημίωση

“Εκτός από την παραίτηση από την αποζημίωση για τις επιτροπές, στην οποία έχω προβεί μαζί με τους βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς, νομίζω ότι πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί το θέμα της δραστικής μείωσης της βουλευτικής αποζημίωσης και ταυτόχρονα ο ανακαθορισμός της βουλευτικής σύνταξης. Να υπάρξει δηλαδή μια περαιτέρω μείωση -γιατί ήδη έχει υπάρξει- και θα πρέπει να προωθηθεί και να αποφασιστεί, να σταματήσει η δεύτερη σύνταξη για τον βουλευτή” τόνισε ο κ. Κουβέλης.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε