Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Δεν βγαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ το χαρτί επαναδιαπραγμάτευση

Δεν βγαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ το χαρτί επαναδιαπραγμάτευση

Ενώ μπορούσε να πρωταγωνιστήσει και να φέρει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, ενώ μπορούσε να κερδίσει πόντους από το λεγόμενο λάθος του ΔΝΤ και να απαιτήσει με μια συντονισμένη επικοινωνιακή αντεπίθεση μέτρα ελάφρυνσης του λαού, τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ έμεινε πίσω.

Mε τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα να θέτει ευθέως θέμα στο Εcofin και με τις πληροφορίες ότι περιμένει την τρόικα για σκληρά παζάρια, μέχρι και για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 19%, ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε έδαφος.

Έτσι, ενώ ο κ. Τσίπρας είχε ήδη κατεθέσει επίκαιρη ερώτηση οι εξελίξεις έτρεχαν πιο γρήγορα και οι οικονομικοί του επιτελείς μάλλον εκτίμησαν λάθος την κατάσταση.

Έτσι, αναγκάστηκαν με ένα non paper, να πουν ευθέως ότι η κυβέρνηση κινείται προς την επαναδιαπραγμάτευση.

Προσπαθεί βεβαίως να υποβαθμίσει το θέμα τονίζοντας ότι «η ”αναπροσαρμογή του προγράμματος” που ενδεχομένως ζητάει η ελληνική κυβέρνηση θα αφορά ήσσονος σημασίας παραμετρικές αλλαγές που δεν θα αμφισβητούν τον πυρήνα της μνημονιακής πολιτικής, δηλαδή την άγρια λιτότητα, τους μισθούς και εργασιακές σχέσεις σκλαβοπάζαρου και την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας. Αυτό αποδεικνύεται επίσης και από το γεγονός ότι μετά την παραδοχή του σφάλματος από το ΔΝΤ (η οποία σημειωτέον έγινε πρώτη φορά τον περασμένο Οκτώβριο) η ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο δεν έκανε την παραδοχή αυτή σημαία της για να αμφισβητήσει την ουσία του προγράμματος, αλλά απεναντίας συμφώνησε στο τρίτο μνημόνιο που κινείται επιθετικότερα στην ίδια ακριβώς κατεύθυνση. Πόσο μάλλον όταν, όπως αναφέρεται σε ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, το ίδιο το ΥΠΟΙΚ πολύ πριν διέθετε στοιχεία/ενδείξεις για πολλαπλασιαστές ακόμη μεγαλύτερους και από αυτούς που παραδέχεται το ΔΝΤ».

Φιάσκο θεωρήθηκε επίσης και το γεγονός ότι ενω προκάλεσαν χθες ονομαστική ψηφοφορία στην Βουλή, δεν είχαν βουλευτές να την υποστηρίξουν!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πρωτοφανές! Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ονομαστική και απουσίαζαν οι βουλευτές

Νόμος και τάξη αλά Τσίπρα

Αλλάζει ατζέντα ο ΣΥΡΙΖΑ – Η απεργία στις 20 του μήνα σε πρώτο πλάνο

Ο ΣΥΡΙΖΑ “καρφώνει” το στέλεχος του που θεωρεί τα Ίμια τουρκική βραχονησίδα

Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ: “Τα Ίμια λέγονται Καρντάκ και είναι τουρκικά”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε