Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Δένδιας: Κάποιοι θέλουν να χυθεί πολιτικό αίμα

Δένδιας: Κάποιοι θέλουν να χυθεί πολιτικό αίμα

Φόβους για χτύπημα με πολιτικό στόχο εκφράζει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας.

“Δυστυχώς, δεν μπορώ να το αποκλείσω. Σίγουρο είναι ότι κάποιοι αυτό επιδιώκουν εδώ και μήνες” ήταν η απάντηση του υπουργού στην ερώτηση αν φοβάται ότι θα χυθεί πολιτικό αίμα.

Σε συνέντευξή του στην Ημερησία ο κ. Δένδιας αναφέρει επίσης οτι όποιος αστυνομικός προχωρήσει σε βασανιστήρια συλληφθέντων θα βρεθεί εκτός ΕΛ.ΑΣ. “Ως νομικός, ως υπουργός και ως πολίτης αυτής της χώρας δεν διανοούμαι ότι μπορεί να γίνονται βασανιστήρια συλληφθέντων. Είναι κάτι αποκρουστικό το οποίο δεν χωρά στον πολιτισμό, στο Σύνταγμα και στους νόμους μας. Όποιος τυχόν συμπεριφέρεται ή συμπεριφερθεί με αυτόν τον τρόπο δεν έχει θέση στην Ελληνική Αστυνομία. Η Δημοκρατία μας διαθέτει δικαία πυγμή, όχι άδικο γρόνθο”.

Ο κ. Δένδιας αναφέρεται και στους γονείς των συλληφθέντων αλλά και στη μητέρα του αστυνομικού που “σήκωσε” πανό στην Κοζάνη.

“Ισως να είναι πολύ καλύτερο για τους ίδιους τους συλληφθέντες και τις οικογένειές τους το γεγονός ότι συνελήφθησαν τώρα και όχι μετά τη διάπραξη κάποιου μεγάλου «χτυπήματος». Ελπίζω να συνειδητοποιήσουν αργότερα ότι η βία δεν οδηγεί πουθενά. Από την άλλη πλευρά δεν μπορώ παρά να συγχαρώ τη μητέρα χαμηλόμισθου αστυνομικού που απέναντι σε δεκάδες αντιεξουσιαστές είχε το κουράγιο να αναρτήσει το δικό της μήνυμα: «Και οι αστυνομικοί έχουν μάνες».

Ο κ. Δένδιας επιτίθεται στο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως “είναι αρκετοί πλέον που συμπεριφέρονται σαν ακροαριστεροί λαϊκιστές και ρέπουν προς τη συκοφαντία, επικαλούμενοι ασύστολα ψεύδη στον δημόσιο λόγο τους ή χρησιμοποιώντας υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Μόνο σαν ανέκδοτο μπορώ να εκλάβω ότι με στηρίζει δήθεν η Χρυσή Αυγή”.

Διαβάστε

Τι λένε δύο αυτόπτες μάρτυρες για τα κακοποιημένα πρόσωπα των ληστών-τρομοκρατών – Ανατριχίλα από τις φωτογραφίες τους

Τα άγρια κακοποιημένα πρόσωπα των ληστών-τρομοκρατών αμέσως μετά τη σύλληψή τους – Νέες φωτογραφίες ντοκουμέντο
 

Πόλεμος ανακοινώσεων ΣΥΡΙΖΑ – Υπουργείου για το πόρισμα της ΕΛΑΣ

Στη συμπλοκή με τους αστυνομικούς τραυματίσθηκαν οι 4 ληστές – τρομοκράτες, λέει η αστυνομία

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε