Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Δένδιας: Θα κάνω μήνυση στον Guardian

Δένδιας: Θα κάνω μήνυση στον Guardian

Αφορμή δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, όπου δυο Έλληνες καταγγέλλουν βασανιστήρια στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ.

Από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε ότι μέσω του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους θα υποβληθεί μήνυση κατά της εφημερίδας γιατί «δεν μπορεί να βλάπτεται έτσι ηθικά η ελληνική δημοκρατία».

«Σας το λέω ευθέως ότι θα τον ενάγω, όχι εγώ, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Θα τον ενάγουμε. Δεν μπορεί έτσι να βλάπτεται ηθικά η ελληνική δημοκρατία. Καίμε τους κρατουμένους με αναπτήρα; Υιοθετούνται αυτά τα πράγματα χωρίς να έχουμε στέρεες αποδείξεις; Εγκαταλείψτε την αριστερίστικη λογική της δεκαετίας του ’70», τόνισε.

Σύμφωνα με τον υπουργό «από τις ιατροδικαστικές εκθέσεις που θα βγουν στη δημοσιότητα, σ’ αυτούς οι οποίοι δήθεν βασανίστηκαν και οι οποίοι δεν καταγγέλλουν, δεν μηνύουν και δεν μνημονεύεται το όνομά τους, δεν θα υπάρχει ούτε δείγμα ηλεκτροσόκ ούτε και κάψιμο. Θα υπάρχουν μόνο οι εκχυμώσεις και τα τραύματα, αποτέλεσμα του γεγονότος ότι είχε προϋπάρξει συμπλοκή με άλλους και πέραν αυτού είχε προϋπάρξει και αντίσταση κατά της αστυνομίας».

Τάχθηκε δε υπέρ της δημοσιοποίησης των πρόσωπων των κουκουλοφόρων. «Πάρα πολλοί συμπολίτες μας έχουν την ψευδαίσθηση ότι πίσω από τις κουκούλες κρύβονται κάποιοι άλλοι αστυνομικοί «ή κάποιες άλλες σκοτεινές δυνάμεις και όλο αυτό είναι ένα παιχνίδι που γίνεται από τις δυνάμεις ασφαλείας και ότι αυτό χτίζεται για να εκτραπεί το λαϊκό κίνημα, κλπ. Είναι συμφέρον όλου του πολιτικού συστήματος, της δημοκρατίας, του κάθε Έλληνα πολίτη, της δημόσιας ασφάλειας να αποκαλύπτονται τα χαρακτηριστικά αυτών που συλλαμβάνονται με κουκούλες να βιαιοπραγούν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καταγγελίες ελλήνων στην Guardian: Μας βασάνισαν στην ΓΑΔΑ και είπαν ότι θα δώσουν τα στοιχεία μας στην Χρ.Αυγή!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε