Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Δέχεται η Ν.Δ. παράταση της θητείας; Τετ α τετ Παπαδήμου-Σαμαρά αύριο

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Κάτι παραπάνω από κρίσιμη για το μέλλον της κυβέρνησης είναι η αυριανή συνάντηση Παπαδήμου-Σαμαρά, όμως αυτή τη φορά

η πλευρά της Νέας Δημοκρατίας δεν αναφέρει την 19η Φεβρουαρίου, τουλάχιστον ο εκπρόσωπος του κόμματος δεν την ανέφερε μιλώντας το πρωί στον Σκάι, λέγοντας μάλιστα ότι οι εκλογές θα γίνουν αφού ολοκληρώσει την αποστολή της η Κυβέρνηση
“Δεν έχουμε αλλάξει θέση. Η κυβέρνηση έχει μια σημαντική αποστολή. Όταν ολοκληρωθεί η αποστολή θα πάμε σε εκλογές.
Να ολοκληρωθεί το “κούρεμα” και μετά να πάμε σε εκλογές. Ποιος φοβάται αυτή τη στιγμή τη λαϊκή ετυμηγορία;” Αναρωτήθηκε ο κ. Μιχαλάκης εννοώντας ότι το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που δεν θέλει τώρα εκλογές.
Πάντως η Ν.Δ. φαίνεται να βάζει… νερό στην ημερομηνία.
Μπορεί βέβαια η ολοκλήρωση του PSI να περιορίζει το χρόνο, καθώς υπολογίζεται περί τα μέσα προς τέλη Ιανουαρίου, ωστόσο φαίνεται ότι ο Φεβρουάριος πλέον δεν είναι απαραιτήτως μήνας εκλογών.
Ο κ. Μιχελάκης πάντως ήταν σαφής ότι η Ν.Δ. δεν πρόκειται να ψηφίσει μέτρο το οποίο δεν υπήρχε στον προϋπολογισμό, λέγοντας μάλιστα ότι και στην περίπτωση των επικουρικών ουσιαστικά συμφωνία δεν υπάρχει, ενώ σαφής ήταν και ως προς το ότι η όποια παράταση της ζωής της κυβέρνησης δεν μπορεί να είναι μεγάλη.
Ως προς το κλίμα μέσα στο οποίο οι δυο άνδρες προσέρχονται αύριο το απόγευμα στη συνάντηση ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. “έριξε τους τόνους” λέγοντας ότι δεν πρέπει να στηριζόμαστε σε διαρροές.
“Το παιχνίδι των διαρροών είναι γνωστό από που παίζεται. Είναι δυνατό να μην έχει συναντήσεις με τους αρχηγούς; Δεν πρέπει να βλέπουμε προβλήματα και συνωμοσίες πίσω από κάθε συνάντηση. Υπάρχουν προβλήματα και πρέπει να υπάρξουν συζητήσεις” ανέφερε ο κ. Μιχαλάκης που δεν θέλησε ωστόσο να αποκαλύψει το αντικείμενο της συνάντησης.

Διαβάστε επίσης:

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε