Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Εμφυλίου… συνέχεια! Διαφωνεί ανοιχτά ο Βούτσης για την Παναρίτη!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

– Ξεκάθαρα αρνητική στάση για την επιλογή της Έλενας Παναρίτη από τον Γιάνη Βαρουφάκη κρατά ο Νίκος Βούτσης
– Αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας εμφανίστηκε ο υπουργός Εσωτερικών που μίλησε και για τα “αγκάθια” της διαπραγμάτευσης
– “Θα έχουμε μία έντιμη αλλά και επώδυνη συμφωνία”
– “Τα 100 βήματα που έπρεπε να έχουμε κάνει, τα κάναμε ήδη”
– “Οι δανειστές κάθε μέρα ανεβάζουν τον πήχυ”
– “Η συμφωνία του Φεβρουαρίου ποτέ δεν λειτούργησε”

“Διαδίδονται πράγματα ότι έχουν μπει στο τραπέζι που δεν είναι αλήθεια. Κυκλοφορεί ότι έχουν δρομολογηθεί απολύσεις ενώ δεν ισχύει” τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή “Καλημέρα” του skai.

“Τα 100 βήματα που έπρεπε να έχουμε κάνει, τα κάναμε ήδη” συμπλήρωσε ο Νίκος Βούτσης αναφερόμενος στην πλευρά των δανειστών.

Κάτι παρόμοιο δηλαδή, με όσα αναφέρει ο Γιάνης Βαρουφάκης που έχει πολλάκις τονίσει πως “εμείς έχουμε κάνει τα 3/4 της διαδρομής και πρέπει οι δανειστές να κάνουν έστω το 1/4 και να μας συναντήσουν για να έρθουμε σε συμφωνία”.

Περί συμφωνίας

Θα είναι διαυγής αλλά επώδυνη η συμφωνία“, απάντησε ο Νίκος Βούτσης για την συμφωνία που θα έρθει, ωστόσο εξήγησε πως αυτή η συμφωνία δεν θα έχει καμία σχέση με όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα.

Βούτσης: “Η κινεζοποίηση είναι η λογική της λιτότητας”

Θα κριθούμε σε βάθος τετραετίας και δεν θα έχουμε διαφοροποίηση απόψεων. Ο υπουργός ακόμη τόνισε πως στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρξει σύγκλιση μετά από πολύωρη ανταλλαγή απόψεων.

Εμείς θέλουμε διαγραφή του μεγαλύτερου κομματιού του χρέους κι αυτό το λένε κι οι Αμερικάνοι ότι με τόσο χρέος δεν είναι αύκολο. Εμείς θέλουμε καθαρή διαγραφή”, δήλωσε ακόμη ο υπουργός Εσωτερικών

ΦΠΑ, Μέρκελ και… εκλογές

Σχετικά με τον ΦΠΑ και τα άλλα “αγκάθια” της διαπραγμάτευσης, ο Ν. Βούτσης απάντησε: “Νομίζω πως αυτά τα πράγματα ακόμα δεν έχουν κλείσει όσο θα θέλαμε. Έχουν γίνει προσεγγίσεις αλλά έχουν μείνει δύο – τρία σημεία οικονομικής φύσης που πρέπει να λυθούν”.

“Αν είναι κάτι να “ξινίσει” στην συμφωνία, θα “ξινίσει” σε όλους μας”

Σχετικά με το ενδεχόμενο συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ, ο Νίκος Βούτσης απάντησε πως “ό, τι είναι να γίνει γίνεται με τηλεδιασκέψεις ή με το τηλέφωνο. Αν είναι να γίνει κάποιο Eurogroup που θα διευκολύνει την επίτευξη συμφωνίας, καλώς να γίνει”.

Βάζοντας ένα χρονοδιάγραμμα σχετικά με το πότε θεωρεί εφικτή την επίτευξη συμφωνίας, ο υπουργός ήταν σαφής: “Μέσα στην εβδομάδα μπορούμε και πρέπει να έχουμε λύση“.

Στην συνέχεια ο Νίκος Βούτσης ρωτήθηκε τι θα κάνει η κυβέρνηση στην περίπτωση “εσωτερικών απωλειών” και συγκεκριμένα αν τεθεί θέμα δεδηλωμένης. Ξανά η απάντηση ήταν σαφής: “Ό, τι προβλέπει το Σύνταγμα“.
“Δηλαδή εκλογές;”, συνέχισε ο δημοσιογράφος, με τον υπουργό να απαντά πως αν φτάσουμε ως εκεί δεν θα υπάρχει άλλη λύση. Ακόμη, ο Ν. Βούτσης τόνισε πως δεν θεωρεί πιθανή την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στο άμεσα προσεχές διάστημα.

Συνεχίζοντας στο θέμα της συνοχής στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός εμφανίστηκε ενωτικός και ξεκαθάρισε πως “αν υπάρχει κάτι στην συμφωνία που δεν θα είναι θετικό, δεν θα “ξινίσει” στον έναν ή τον άλλο βουλευτή, αλλά πρώτα από όλους στον ίδιο τον πρωθυπουργό”.

Αντίθεση για Παναρίτη!

Την είδηση πάντως ο Νίκος Βούτσης την κράτησε… για το τέλος!

Ο υπουργός ρωτήθηκε σχετικά με την επιλογή της Έλενας Παναρίτη ως εκπρόσωπο της χώρας στο ΔΝΤν και απάντησε πως ο καθένας κρίνεται γαι τις επιλογές του, τονίζοντας πως η συγκεκριμένη επιλογή ήταν του υπουργείου Οικονομικών και της κυβέρνησης.

Αυτό που αρχικά φάνηκε σαν… ευγενική αντίθεση, στην συνέχεια έγινε πιο ξεκάθαρο, αφού ο Νίκος Βούτσης τόνισε: “Καλό είναι όλοι να αξιοποιούνται και καλό είναι να αλλάζουν θέση, αλλά δεν είναι ανάγκη να είναι όλοι στην προμετωπίδα των αγώνων που δίνουμε κάθε στιγμή. Μπορούν να είναι και δίπλα και να επικουρούν. Τότε θα τους σεβόμουν περισσότερο”.

Τέλος, ο υπουργός δήλωσε πως αν ήθελε να διαφωνήσει για το συγκεκριμένο ζήτημα, θα μπορούσε να το κάνει ως υπουργός στο Κυβερνητικό Συμβούλιο, ωστόσο ξεκαθάρισε πως δεν προτίθεται να κάνει κάτι τέτοιο.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε