Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Διάγγελμα Παπανδρέου: Ζητά πάλι συναίνεση και προτάσεις

Για άλλη μία φορά ζήτησε συναίνεση και προτάσεις από τα κόμματα, αλλά δεν έγινε καμία αναφορά στα ταπεινωτικά μέτρα του Μεσοπρόθεσμου που θα τινάξουν στον αέρα τα ήδη χρεοκοπημένα πορτοφόλια των Ελλήνων.

Την υπέρβαση των κομματικών τειχών, ζήτησε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε δήλωσή του πριν από λίγο από το Μέγαρο Μαξίμου για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015 που εγκρίθηκε την Πέμπτη από το υπουργικό Συμβούλιο και κατατέθηκε στη Βουλή.

Η θέση μας θα είναι ισχυρότερη αν πάμε στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις 23 και 24 Ιουνίου με κοινές θέσεις, τόνισε ο κ. Παπανδρέου που ζήτησε από όλους προτάσεις για να γίνουν δικαιότερα και αποτελεσματικότερα τα μέτρα που ανακοινώθηκαν.

Δήλωσε, εξάλλου, διατεθειμένος να τοποθετήσει σε καίριους τομείς πρόσωπα κοινής αποδοχής, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την έξοδο της χώρας από την κρίση και την ύφεση, σημειώνοντας με έμφαση ότι η κοινή στάση του πολιτικού κόσμου θα κάνει ακόμη πιο αποτελεσματική την προσπάθεια.

Ωστόσο, ο κ. Παπανδρέου δεν έκανε κουβέντα για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τον υπουργό Οικονομικών και τα οποία αναμένεται να γονατίσουν τους έλληνες τα επόμενα χρόνια. Η μόνη αναφορά ήταν ότι το Μεσοπρόθεσμο αποτελεί ένα σχέδιο στο οποίο περιλαμβάνονται μεγάλες αλλαγές για να χτιστεί ένα κράτος λειτουργικό και που στηρίζει τους ευάλωτους, τους πιο αδύναμους και τους άνεργους, την ώρα όμως που τα μέτρα χτυπούν ΚΥΡΙΩΣ εκείνους.

Διαβάστε επίσης:

Παπανδρέου: δεν βγάζω δίσκο για την πάρτη μου

Η σημερινή συζήτηση στη Βουλή για το Μεσοπρόθεσμο

Η Ελλάδα σε ξένα χέρια – Οι δανειστές μας επιβάλλουν: Κεφαλικούς φόρους σε όλους, ξένους επίτροπους στις αποκρατικοποιήσεις!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε