Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Διαγραφή χρεών από δάνεια προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Διαγραφή χρεών από δάνεια προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Πρόταση νόμου που θα ανακουφίσει τους ανθρώπους που ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας ή που είδαν το εισόδημά τους να μειώνεται δραματικά ελέω μνημονίου παρουσίασε το μεσημέρι ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Στην πρόταση περιλαμβάνεται ακόμη και ολική διαγραφή χρεών από δάνεια για τους κοινωνικά αδύναμους συμπολίτες μας, αλλά και διαγραφή των ποσών που ξεπερνούν το 30% του οικογενειακού εισοδήματος

Αναλυτικά η πρόταση:
Ολική διαγραφή των δανειακών υποχρεώσεων προς τις τράπεζες όσων δανειοληπτών το ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα είναι κάτω από το όριο της φτώχειας (7.178 κατ’ άτομο και 15.073 για τετραμελή οικογένεια).
Μερική διαγραφή των δανειακών υποχρεώσεων προς τις τράπεζες όσων δανειοληπτών έχουν υποστεί μείωση του ονομαστικού εισοδήματός τους.
Διαγραφή θα αντιστοιχεί στο ποσοστό μείωσης του εισοδήματός τους από 1/1/2010 μέχρι σήμερα.
Μείωση των συνολικών δανειακών υποχρεώσεων προς τις τράπεζες ενός ατομικού δανειολήπτη ή μιας οικογένειας, έτσι ώστε η μηνιαία καταβολή δόσεων προς όλες τις τράπεζες να μην ξεπερνά το 30% των μηνιαίων ατομικών ή οικογενειακών αποδοχών.
Το υπόλοιπο ποσό άνω του 30%, της ετήσιας υποχρέωσης του δανειολήπτη, θα διαγράφεται οριστικά.
Οι μειώσεις αυτές θα πρέπει να γίνονται σε ετήσια βάση και να αναθεωρούνται στο τέλος του έτους, έτσι ώστε να περιλαμβάνονται ενδεχόμενες μεταβολές στο συνολικό ετήσιο εισόδημα.
Εκλογίκευση των επιτοκίων, κυρίως στα καταναλωτικά δάνεια, τις πιστωτικές κάρτες και τα όρια υπεραναλήψεως.
Πάγωμα κάθε διαδικασίας αναγκαστικής είσπραξης ή εκτέλεσης των απαιτήσεων από την κατάθεση της αιτήσεως.
Θέσπιση αναγκαστικών κανόνων ρύθμισης για τις τράπεζες, ώστε οι δανειολήπτες να μην εξαρτώνται από χρονοβόρες και πολυδάπανες δικαστικές διαδικασίες.

Διαβάστε επίσης:
Ρέσλερ: «Μην εκπλήσσεστε κύριε Σαμαρά! Χωρίς μεταρρυθμίσεις δε θα δείτε ούτε ευρώ»

Τα “κρυφά” χαρτιά Μπαρόζο – Ζητάει 14,5 δισ. μέτρα και δίνει νέο κούρεμα και επιμήκυνση

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε