Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Διαμαντοπούλου: “Είμαστε σε πόλεμο! Δεν θα γίνουμε Αλβανία”

 «Είμαστε σε πόλεμο», υπογράμμισε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, από τη Λαμία, όπου μίλησε σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ, απαντώντας σε σειρά ερωτήσεων, σε μία διαδικασία που διήρκεσε περισσότερο από τέσσερις ωρες.

    Η υπουργός χαρακτήρισε την προσπάθεια, που πρέπει να καταβληθεί, «αγώνα ζωής ή θανάτου», ενώ αναφερόμενη ιδιαίτερα στην κρίση, σημείωσε πως «είναι μία κρίση δημοσιονομική, μία κρίση ανταγωνιστικότητας της χώρας, μία κρίση αξιοπιστίας και μία κρίση αρχών και αξιών. Αυτές τις κρίσεις πρέπει να τις αντιμετωπίσουμε όλες μαζί και αμέσως».

    Η κ. Διαμαντοπούλου απέρριψε προτάσεις που κατατίθενται στον δημόσιο διάλογο, κυρίως εκείνες που μιλούν για στάση πληρωμών και για «ψαλίδι στους πιστωτές, που θα φτάνει έως και 50%».

    «Δεν είμαστε διατεθειμένοι να ακολουθήσουμε δρόμους αντιμετώπισης του χρέους, που θα μετατρέψουν την Ελλάδα σε Αλβανία», υπογράμμισε. Τόνισε, δε, πως «δεν έχουμε περιθώρια ούτε για αφέλειες, ούτε για ανοησίες. Πρέπει να βρούμε τρόπους να ανταποκριθούμε στα χρέη μας και να αντιμετωπίσουμε την κρίση».

    Η υπουργός Παιδείας διατύπωσε πως «αυτή την περίοδο πρέπει να αντιμετωπίσουμε πολλά πράγματα μαζί και αμέσως»για να εξηγήσει: «Δεν έχουμε ούτε χρόνο και δεν έχουμε χρήμα. Καλούμαστε να πάρουμε πολλές και μεγάλες αποφάσεις. Καλούμαστε, ως κόμμα, σε διλήμματα, τα οποία είναι αμείλικτα».

    Μιλώντας τους για τις διαπραγματεύσεις για την 5η δόση, η κ. Διαμαντοπούλου υπογράμμισε πως «κάθε μήνα έχουμε και μία μάχη […]. Για να μπορέσει να υπάρξει αυτή η δόση, θα πρέπει να εξασφαλιστεί ότι θα έχουμε του χρόνου, τέτοια εποχή, τη δυνατότητα δανειοδότησης». Ομολόγησε, ωστόσο, πως «πέσαμε έξω σε ορισμένους στόχους. Δεν ξέρω ποια κυβέρνηση θα μπορούσε να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της, με ακέραιο τρόπο κάτω από τις δύσκολες αυτές συνθήκες».

    Ειδική αναφορά, εξάλλου, έκανε στο θέμα της πολιτικής συναίνεσης. «Έχουμε όλοι ευθύνη να την πετύχουμε. Δεν μπορεί να υπάρχει συναίνεση μόνο σε κάποια μέτρα», είπε.

    Η Άννα Διαμαντοπούλου, εντέλει, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η μάχη, που δίδεται, θα κερδηθεί, και κάλεσε όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ενωμένα, να δώσουν τη μάχη. Απαντώντας σε κριτική που δέχτηκε από στελέχη του κόμματος για αλλαγή πολιτικής, κυρίως, πολιτικής, η οποία δεν έχει εγκριθεί από τον λαό και τα εσωκομματικά όργανα του ΠΑΣΟΚ, τόνισε: «Σε κάθε άσκηση κριτικής δεν θα πρέπει να ξεχνάμε σε ποιο περιβάλλον λειτουργούμε αυτή την στιγμή».

   

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε