Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Διάψευση Δένδια σε δημοσίευμα της Αυγής

Διάψευση Δένδια σε δημοσίευμα της Αυγής

Ανακοίνωση με τον οποία διαψεύδει δημοσίευμα που αφορά ποινική δίωξη σε βάρος πρώην υποδιοικητή της ΕΥΠ, ο οποίος κατά την εφημερίδα είναι σύμβουλός του, εξέδωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Αυγής της Κυριακής ο πρώην υποδιοικητής της ΕΥΠ Σεραφείμ Τσιτσιμπής αντιμετωπίζει ποινική δίωξη για πράξεις και ενέργειές του όταν ήταν υποδιοικητής της Υπηρεσίας ενώ τωρα είναι σύμβουλος του υπουργού.

Η εφημερίδα παρουσιάζει έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο ο υπουργός είχε ενημερωθεί απο το Μάρτιο του 2012 για την άσκηση δίωξης σε βάρος του υποδιοικητή.

Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ευγενία Κυβέλου, με έγγραφό της στις 13 Μαρτίου 2012, ενημέρωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την ΕΥΠ και τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης ότι “κατά του Σεραφείμ Τσιτσιμπή, υποδιοικητής Α’ της ΕΥΠ, ασκήθηκε δίωξη για:
1) Απόπειρα απάτης σε βάρος των συμφερόντων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων με ζημία άνω των 150.000 ευρώ από κοινού.
2) Απάτη σε βάρος του Δημοσίου με ζημία άνω των 150.000 ευρώ από κοινού”.
 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το σκάνδαλο στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται ο Σ. Τσιτσιμπής είναι η προμήθεια από την ΕΥΠ “γεωγραφικού συστήματος πληροφοριών διασυνοριακής ασφάλειας κατά τη μετακίνηση ανθρώπων και αγαθών” με κόστος περίπου 1,5 εκατ. ευρώ. Για την ίδια υπόθεση έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κατά συνολικά 13 υπαλλήλων της ΕΥΠ.

Αναφέρεται επίσης  ο Νίκος Δένδιας παρά το ότι έχει ασκηθεί δίωξη σε βάρος του Σ. Τσιτσιμπή, τον επέλεξε πριν από περίπου έναν μήνα ως σύμβουλό του, σύμφωνα με πληροφορίες, για θέματα τρομοκρατίας και εσωτερικής ασφάλειας.

Στην ανακοίνωσή του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης διευκρινίζει ότι ο κ. Τσιτσιμπής δεν είναι σύμβουλος του Υπουργού και ούτε έχει οποιαδήποτε έμμισθη σχέση με το Υπουργείο.

Διαβάστε

Δένδιας: Κάποιοι θέλουν να χυθεί πολιτικό αίμα

Πόλεμος ανακοινώσεων ΣΥΡΙΖΑ – Υπουργείου για το πόρισμα της ΕΛΑΣ

Τι λέει η αστυνομία για τον ξυλοδαρμό των 4 μετά τη ληστεία στο Βελβεντό

Σκουρλέτης: Ηθικός αυτουργός των βασανισμών ο Δενδιας – Η απάντηση του υπουργού

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε