Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Διαθεσιμότητα και μείωση υπηρεσιών στο τραπέζι Σαμαρά και υπουργών

Διαθεσιμότητα και μείωση υπηρεσιών στο τραπέζι Σαμαρά και υπουργών

Υπό τον Πρωθυπουργό συνεδρίασε σήμερα το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης στο αρμόδιο υπουργείο με στόχο τις μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο που σε αυτή τη φάση δεν αφορούν σε τίποτε άλλο από τη διαθεσιμότητα, τις μετατάξεις και τη μείωση των υπηρεσιών.

«Στόχος είναι η ανάπτυξη. Η ανάπτυξη δεν γίνεται χωρίς διοικητική μεταρρύθμιση. Το 2013 θα είναι έτος αξιολόγησης υπηρεσιών και ικανοτήτων, ώστε να δώσουμε την αποδοτικότητα που πρέπει στο κράτος με τη συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων, ώστε όλοι μαζί να ανταποκριθούμε στην ανάγκη της αναγέννηση της αναδιοργάνωσης και της εξυπηρέτησης του πολίτη», είπε εξερχόμενος ο Πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με το “Έθνος” ο Α. Σαμαράς ,απαντώντας στο ερώτημα αν θα γίνουν απολύσεις στο δημόσιο τομέα, σημείωσε ότι «σήμερα δεν μιλήσαμε για απολύσεις» αλλά για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση και επεσήμανε ότι είναι ικανοποιημένος από την πορεία των μεταρρυθμίσεων στο Δημόσιο.

Στη σύσκεψη, εξετάστηκαν όλες οι προσπάθειες και οι νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχει λάβει το αρμόδιο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τις μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο, προκειμένου να εκσυγχρονιστεί το κράτος, παράλληλα με τη μείωση του κόστους λειτουργίας του. Επίσης, συζητήθηκε και η πορεία της αξιολόγησης των δομών των υπουργείων, με την οποία θα μειωθούν οι υπηρεσιακές μονάδες πάνω από 30%, κάτι που θα μειώσει τη γραφειοκρατία.

Υπενθυμίζεται δε ότι, πριν λίγες εβδομάδες με επιστολή του προς τους υπουργούς, ο πρωθυπουργός είχε ζητήσει να υπάρξουν δραστικές αλλαγές στο κράτος και στη δημόσια διοίκηση, να περιορίσουν δραστικά τη γραφειοκρατία και τις άσκοπες χρονοβόρες διαδικασίες που ταλαιπωρούν τους πολίτες και να εγγυηθούν τη διαφάνεια και την αξιοκρατία.

Σημειώνεται ότι, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης είχε ζητήσει η Task Force από τον προηγούμενο χρόνο και χαιρέτισε τη σύστασή του -στην πρόσφατη τελευταία έκθεσή της- η Ομάδα Δράσης χαρακτηρίζοντας «απόφαση σταθμό» την υλοποίησή του.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκτός από τον αρμόδιο υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη και οι υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, ΥΠΕΚΑ Ευάγγελος Λιβιεράτος και ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μανούσος Βολουδάκης.

Επίσης, στη συνεδρίαση συμμετείχε και ο προϊστάμενος του Γραφείου Ειδικής Πολιτικής της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αναλάβει και τη νέα θέση του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου.

Διαβάστε επίσης:

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε