Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Διαβάστε τις επιστολές Σαρκοζί και Φιγιόν στον Λ.Παπαδήμο

Η Ελλάδα θα μείνει στην Ευρώπη και θα στηρίζεται από τη Γαλλία αρκεί να υλοποιήσετε όσα συμφωνήθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής, γράφουν ουσιαστικά οι Γάλλοι ηγέτες μετά βέβαια τα συγχαρητήρια.

Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί πρέπει να παρακολούθησε ανακουφισμένος την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης υπό τον Λουκά Παπαδήμο, αφού στην επιστολή του γράφει :

”Είμαι ευτυχής που βλέπω τη συγκρότηση, υπό την προεδρία σας, μιας κυβέρνησης ευρείας εθνικής ενότητας που μπορεί να διασφαλίστει την πλήρη εμφαρμογή της συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου και των μέτρων που απορρέουν από αυτή”.

Με την επιστολή του ο Γάλλος πρωθυπουργός Φ.Φιγιόν προς στον Λ. Παπαδήμο υπενθυμίζει εμφατικά την ανάγκη λήψης μέτρων.

“Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, όταν διακυβεύονται τόσα πολλά, είμαι σίγουρος ότι θα δεσμευτείτε στην ανάληψη όλων των αναγκαίων μέτρων για να διασφαλιστεί ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να διαδραματίζει πλήρως τον ρόλο της σε μια ισχυρή και ενωμένη Ευρώπη, πιστή στα ιδανικά της.
Η Γαλλία θα συνεχίσει να παρέχει στήριξη και βοήθεια στην Ελλάδα ώστε να προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για την τόνωση της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας”.

Διαβάστε επίσης :

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε