Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Διαβουλεύσεις των πολιτικών αρχηγών για νέα σύσκεψη πριν το ραντεβού Σαμάρα-Γιούνκερ

Διαβουλεύσεις των πολιτικών αρχηγών για νέα σύσκεψη πριν το ραντεβού Σαμάρα-Γιούνκερ
Βενιζέλος και Κουβέλης είναι σύμφωνοι να γίνει η σύσκεψη των αρχηγών πριν από τα κρίσιμα ραντεβού
 

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο συνάντησης των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση πριν τις κρίσιμες επαφές που θα έχει ο Αντώνης Σαμαράς με τον επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, την Τετάρτη 22 Αυγούστου στην Αθήνα, τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο και τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ στο Παρίσι.
 
Σύμφωνα με το Έθνος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, την Πέμπτη, και συμφώνησαν στη διεξαγωγή της σύσκεψης. Οι απαραίτητες συνεννοήσεις με τον πρωθυπουργό αναμένεται να γίνουν σήμερα, Παρασκευή.
 
Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε τη στήριξή του στον πρωθυπουργό εν όψει των επαφών που θα έχει με τους ξένους ηγέτες και χαρακτήρισε χρήσιμη μία συνάντηση των τριών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου πριν το τετ-α-τετ με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.
 
Σήμερα θα γίνουν οι απαραίτητες συνεννοήσεις με τον πρωθυπουργό – όπως και για το αν ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ πρέπει να κάνει παράλληλα κινήσεις με τους κορυφαίους ευρωσοσιαλιστές.
 
Χθες το απόγευμα, πάντως, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρώην καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ, ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα.
 
Ο κ. Παπανδρέου τον ευχαρίστησε για τις δηλώσεις του υπέρ της στήριξης της Ελλάδας και αντήλλαξε μαζί του απόψεις σχετικά με τις εξελίξεις στην Ευρωζώνη και τη χώρα μας.
 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε