Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Διαχωρίζει τον Καραμανλή από το «ιστορικό λάθος» η ΝΔ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Το ζήτημα της απογραφής και του «ιστορικού λάθους» εξακολουθεί να απασχολεί τη Νέα Δημοκρατία, εντείνοντας τους εσωκομματικούς κλυδωνισμούς!

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιάννης Μιχελάκης, επανέλαβε ότι η απογραφή της κυβέρνησης Καραμανλή έχει αποδεχτεί ιστορικά λάθος, αλλά φρόντισε να διαχωρίσει τον πρώην πρωθυπουργό από αυτό υπογραμμίζοντας ότι «αυτή η ιστορία αφορά τον κ. Αλογοσκούφη».

Ερωτηθείς αν η συζήτηση για την απογραφή και εν γένει για το παρελθόν ακυρώνει το κεντρικό μήνυμα, το οποίο θέλει να περάσει η ΝΔ ενόψει και του Ζαππείου ΙΙ, ο κ. Μιχελάκης είπε: «Εμείς προχωράμε μπροστά και κοιτάζουμε τα πραγματικά προβλήματα».

Επεσήμανε δε ότι το κόμμα του έχει κάνει γενναία αυτοκριτική και τόνισε πως ο κόσμος περιμένει από τη ΝΔ λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

«Κάνουμε γενναία αυτοκριτική, τα αφήνουμε όμως πίσω γιατί υπάρχει λύση, υπάρχει πρόγραμμα και ελπίδα για να βγούμε από την κρίση», είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς σύντομα θα παρουσιάσει το ολοκληρωμένο και επικαιροποιημένο πρόγραμμα του κόμματος για την έξοδο από την κρίση στο Ζάππειο.

Δε θέλησε να σχολιάσει τη χρονική στιγμή που προέκυψε το θέμα της απογραφής και χαρακτήρισε τις σχέσεις του Αντώνη Σαμαρά με τον Κώστα Καραμανλή ως «πολύ καλές».

Σχετικά με τις προτάσεις που θα καταθέσει η ΝΔ σημείωσε πως όποιος θέλει μπορεί να τις αξιοποιήσει. «Θα τις κρίνει όμως ο λαός, εμείς έχουμε καταθέσει και άλλες προτάσεις, αλλά η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε καμία από αυτές, πλην της υπόθεσης των 50 δισ. ευρώ, που ήρθε στη δημοσιότητα μέσω των δηλώσεων της… “πυτζάμας” και των όσων είχε πει τότε η τρόικα.

Εμείς όταν παρουσιάσαμε το σχέδιο για τα 50 δισ. ήταν για να απεμπλακούμε από το Μνημόνιο. Αυτοί το παρουσίασαν για να το υπηρετήσουν το Μνημόνιο. Εμείς μιλούσαμε για αξιοποίηση, ενώ αυτοί θέλουν να ξεπουλήσουν τα ασημικά», δήλωσε ο κ. Μιχελάκης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε