Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Die Zeit: Παράταση προτείνει η Ευρωζώνη χωρίς το ΔΝΤ – Μας δίνουν 10 δισ. ευρώ!

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

– Αλαλούμ! ΔΙΑΨΕΥΔΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΚΑΙ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ!
– Τέλος το Eurogroup χωρίς συμφωνία όπως αποκάλυψε ο Βαλντίς Ντομπρόβσκις
– Πρόταση της Ευρωζώνης στην ελληνική κυβέρνηση για παράταση του υπάρχοντος προγράμματος χρηματοδότησης μέχρι το τέλος του χρόνου αποκαλύπτει η γερμανική εφημερίδα Die Zeit
– Θα συνοδεύεται με… “ζεστό” χρήμα 10 δισ. ευρώ
– Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για νέα πρόταση 5 σελίδων του Γιάνη Βαρουφάκη απόψε!
– ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Εκεί που όλα έδειχναν πως απόψε δεν θα έβγαινε “λευκός καπνός” πίσω από τις κλειστές πόρτες της συνεδρίασης του Eurogroup, πληροφορίες της Die Zeit βάζουν… “φωτιά” στο πολιτικό σκηνικό, αν και χρειάστηκαν μονάχα λίγα λεπτά για να… διαψευστούν!

Η γερμανική εφημερίδα, Die Zeit, αναφέρει πως απόψε η Ευρωζώνη θα προτείνει το… τελευταίο της χαρτί στην Ελλάδα.

Η πρόταση αυτή θα αφορά σε παράταση του υπάρχοντος προγράμματος χρηματοδότησης της Ελλάδας μέχρι το τέλος του χρόνου.

Σύμφωνα πάντα με την Die Ziet, η Ελλάδα θα λάβει 10 δισ. ευρώ… “ζεστά” μετρητά.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επίσης θα αυξήσει την χρηματοδότηση στις ελληνικές τράπεζες, επιτρέποντάς τις έτσι να εξαγοράσουν ακόμη 2 δισ. ευρώ από το χρέος.

Ακόμη, αυτό θα επιτρέψει στην Ελλάδα να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αλλά και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα το φετινό καλοκαίρι.

Η πρόταση αυτή παρουσιάζεται από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ως τελευταία προσφορά ούτως ώστε να αποφευχθεί η ελληνική χρεοκοπία.

Ένα σημαντικό κομμάτι της πρότασης αυτής, είναι πως το ΔΝΤ δεν θα έχει καμία εμπλοκή στο συγκεκριμένο πλάνο.

Λίγα λεπτά μετά τις πληροφορίες της Die Ziet, ωστόσο, ήρθε και η διάψευση! Συγκεκριμένα, όπως μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του mega, δεν υπάρχει τέτοια πρόταση από την πλευρά των ευρωπαίων εταίρων, ενώ διαψεύστηκε και το ότι ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, πήγε απόψε με νέα πρόταση 5 σελίδων στο Eurogroup!


Το ότι τελικά δεν επήλθε συμφωνία αποκάλυψε και ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Βαλντίς Ντομπρόβσκις, με ανάρτησή του στο twitter.

Συγκεκριμένα αναφέρει: “Καμία συμφωνία στο Eurogroup. Ισχυρό σημάδι πως η Ελλάδα πρέπει να μπλακεί σοβαρά στις διαπραγματεύσεις. Το Eurogroup είναι σε ετοιμότητα για να συνεδριάσει ξανά οποιαδήποτε στιγμή“.

Φωτό: Reuters
Επιμέλεια: Χρήστος Μαυραγάνης

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε