Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

“Δίκαιο το έκτακτο τέλος στα ακίνητα”, λέει ο Βενιζέλος! – Ξήλωσε την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία!

– Αναλώθηκε σε ανέξοδες ρητορείες για να μας χαρατσώσει
– Είπε οτι δεν πιστεύει στον ΦΠΑ 23%, ούτε στην είσπραξη φόρων από τη ΔΕΗ!
– “Ξηλώνει” όλη την Ελληνική Στατιστική Αρχή και κρατάει μόνο τον Πρόεδρο
– ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ

Την παλιά καλή τακτική: “φταίει ο γάϊδαρος και χτυπάω το σαμάρι”, επέλεξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Μίλησε για αυτοκαταστροφικές τάσεις και κατηγόρησε τα ΜΜΕ οτι δεν βοηθούν καθόλου.

“Αναπαράγουν”, είπε “φήμες διαρροές και εκτιμήσεις κύκλων του εξωτερικού που δεν βλέπουν με καμία συμπάθεια τον αγώνα που κάνει ο λαός μας.”

Και μετά μας ενημέρωσε οτι το τέλος ακίνητης περιουσίας είναι μέτρο δίκαιο και με την μικρότερη υφεσιακή επιβάρυνση!

Μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, δεν παρέλειψε όμως και να σταθεί και στο πλευρό μας λέγοντας οτι: «Δεν πιστεύω ούτε στο 23% της εστίασης ούτε στην είσπραξη φόρων από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, αλλά στη φάση που είναι ο τόπος έπρεπε να έχουμε άμεσο αποτέλεσμα. Να κάνουμε την υπέρβαση. Χρειάζεται ένα «ντου», να βγάλουμε το κεφάλι μας και να αναπνεύσουμε», τόνισε με έμφαση ο κ. Βενιζέλος.

Για το ειδικό τέλος στα ακίνητα, ο κ. Βενιζέλος είπε: «Έπρεπε να βρεθεί ένα μέτρο, μεγάλο, δίκαιο, αναλογικό. Το μέτρο έχει τη μικρότερη δυνατή υφεσιακή επιβάρυνση, γιατί είναι δίκαιο. Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, το 2009, η επενδυτική αξία των ακινήτων στην Ελλάδα προσέγγιζε το ένα τρισ. ευρώ. Αν θέλουμε να αποκτήσουν πάλι αξια τα ακίνητα πρέπει να βγει η χωρα από κρίση. Η επιβάρυνση είναι το 2 τοις χιλίοις, για την περιουσία είναι μηδαμινό ασφάλιστρο κινδύνου και κλιμακώνεται αναλογα με τις περιοχές. Η μέση επιβάρυνση είναι 390 ευρώ. Πολύτεκνοι ανάπηροι ή βαρυνόμενοι με ανάπηρο και μακροχρόνια άνεργοι, εφόσον ιδιοκατοικούν θα επιβαρυνθούν όπου και να βρισκονται με 0,50 ευρώ, εκτός και αν η τιμή ζώνης έχει πάνω από 3.000 το τετραγωνικό».

Ξεκαθάρισε ότι το τέλος επιβαρύνει τον ιδιοκτήτη: «Ο χρήστης που βαρύνεται με την καταβολή, αν είναι μισθωτής, συμψηφίζει σε μελλοντικά η οφειλομενα μισθώματα το ύψος της εισφοράς. Το τέλος θα εισπραχθεί σε 2 δόσεις γιατί πρέπει να εχει εισέλθει μέχρι 28 να Φεβρουαρίου και σε 4 δόσεις το 2012. Ο υπολογισμός μας πρέπει να είναι ασφαλής».

Ένα από τα εξωφρενικά αυτού του χαρατσιού είναι οτι από το μέτρο εξαιρούνται τα ξενοδοχεία! Εδώ, ο κ. Βενιζέλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί το μέτρο και στα ξενοδοχεία, εφόσον η Βουλή κρίνει ότι πρέπει να ενταχθούν αν και όπως είπε «αποτελούν εξαγωγική δραστηριότητα».

Μετά την Πρόεδρο της Επιτροπής Προϋπολογισμού ήρθε η σειρά της ΕΛΣΤΑΤ

Ο κ.Βενιζέλος προανήγγειλε και την κατάθεση τροπολογίας για τη διακοπή της θητείας των μελών της ΕΛΣΤΑΤ, με εξαίρεση τον πρόεδρο της Αρχής, παραδεχόμενος ότι υπήρξαν προβλήματα δυσλειτουργίας μεταξύ τους.
Μάλιστα ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ έχει υψηλό κύρος και συνεργάζεται με την Eurostat, ενώ συμφώνησε με το αίτημα βουλευτών να κληθεί στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πως να υπολογίσετε πόσο θα πληρώσετε το νέο χαράτσι

Παραίτηση μετά το άδειασμα από Βενιζέλο!

Ανακόλουθοι σε όλα! Συνεπείς μόνο στα χαράτσια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΟΣΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΜΕΝΕΤΕ

 “Είμαι νηστικός ένα μήνα, πως θα πληρώσω το νέο χαράτσι;”

Σε 20 κατηγορίες θα χωριστούν τα ακίνητα – Το νέο σενάριο για το χαράτσι μέσω ΔΕΗ

Τώρα “διευκρινίζουν” ότι δεν θα πληρώσουν το χαράτσι για τα ακίνητα οι ενοικιαστές

ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: “Δεν θα εισπράξουμε το χαράτσι!”

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε