weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

Δικαιωμένος ο Βουλγαράκης για το Βατοπέδι – Αφήνει ανοικτό παράθυρο για Ντόρα

Δικαιωμένος ο Βουλγαράκης για το Βατοπέδι – Αφήνει ανοικτό παράθυρο για Ντόρα

Ο πρώην υπουργός, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Real», τόνισε, αναφορικά με τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή, ότι ένα μεγάλο κομμάτι του Κοινοβουλίου, «ευτυχώς κινήθηκε πέρα και πάνω από τις κομματικές γραμμές, έβγαλε τα κομματικά γυαλιά και είδε τα πράγματα πιο καθαρά. Θα μπορούσε να τα δει ακόμη καθαρότερα, διότι υπάρχουν και πάρα πολλά άλλα ζητήματα, στα οποία η Βουλή δεν τοποθετήθηκε, όπως η επιστολική ψήφος, που είναι ένα πολύ κακό δείγμα για τη δημοκρατία μας, ή οι παραγραφές».

Ο κ. Βουλγαράκης σημείωσε πως είναι πολύ δύσκολο να εκφράσει τα προσωπικά του συναισθήματα και συνέχισε:

«’Οταν τα γεγονότα ακολουθούν μία αλληλουχία η οποία είναι τρομερή, όταν μέσα από όλη αυτή την ιστορία βλέπει κανείς να καταρρέει ο κοινωνικός ιστός στον οποίο ζει, να βλέπει να κλυδωνίζεται η οικογένειά του, τα τέσσερα παιδιά του, να βλέπει να χάνεται η μάνα του, χωρίς να μπορεί να εξηγήσει πώς μπορούν να συμβαίνουν αυτά από το μηδέν και κυρίως να μην μπορεί να δώσει απαντήσεις γιατί κανείς δεν θέλει να ακούσει. Μπορεί να κάνει κι αυτός λάθος ενδεχομένως, γιατί έχω ξαναπεί, όταν κανείς πυροβολείται, είναι πολύ δύσκολο να μιλήσει λογικά. Εγώ προσωπικά, έχω κάνει επικοινωνιακά λάθη, πολλά».

«Όταν αισθάνεσαι ότι σε πνίγει κάτι, είναι λογικό να κάνεις και πράγματα τα οποία δεν εννοείς», είπε, συμπληρώνοντας ότι δεν έκανε πολιτικά λάθη.

Σε ό,τι αφορά τη ΝΔ και την αποπομπή του, ο πρώην υπουργός τόνισε πως «η υπόθεση αυτή σε μεγάλο βαθμό, είχε ουσιαστικά εσωκομματική αφετηρία. Από εκεί ξεκίνησε όλη η διαδικασία, όπου ξαφνικά έλεγε το ΠΑΣΟΚ ένα επιχείρημα, το υιοθετούσαν κάποιοι στη ΝΔ, αναπαράγονταν και γινόταν μία σφαίρα. Έλεγαν ότι είχα μία υπεράκτια εταιρία που έκανε συμβόλαια του Βατοπεδίου, που έκανε φοροδιαφυγή. Χρειάστηκε να περάσουν δύο χρόνια για να αποδείξω ότι δεν είχα υπεράκτια εταιρία, ότι δεν είχα καμία σχέση με αυτά τα πράγματα, να γίνουν ειδικοί έλεγχοι, να αποδειχθεί πως δεν έκανα φοροδιαφυγή, πλην όμως υπήρξε αυτή η συνομοσπονδία των προθύμων, οι οποίοι έπαιρναν το θέμα αυτό, το σήκωναν, το έπαιρνε στη συνέχεια το ΠΑΣΟΚ, αυτό δημιουργούσε ένα μπούμερανγκ, στο τέλος είχε χάσει η ΝΔ την πολιτικότητά της, στηριζόταν μόνο στις δημοσκοπήσεις. Έλεγαν οι δημοσκοπήσεις έτσι, κάναμε έτσι, έλεγαν οι δημοσκοπήσεις αλλιώς, κάναμε αλλιώς, κάτι το οποίο παθαίνει σήμερα ο Παπανδρέου και σε κάποιο βαθμό και η ΝΔ. Ολα αυτά τα πράγματα δημιούργησαν ένα εκρηκτικό μίγμα, το οποίο δημιούργησε μία συγκυρία, που δεν μπορούσε κανείς, παρά μόνο να σκιαμαχεί».

Ο ίδιος τόνισε πως προσπαθεί να καταλάβει πού το πάει η ΝΔ, τονίζοντας ότι μπερδεύτηκε περισσότερο από τον τρόπο με τον οποίο κινήθηκε στις τελευταίες εκλογές.

Δικαιωμένος δηλώνει και ο Θ. Ρουσόπουλος

Δικαιωμένος από την έκβαση της χθεσινής ψηφοφορίας και τη μη παραπομπή του στο Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση του Βατοπεδίου εμφανίστηκε ο Θόδωρος Ρουσόπουλος .Ο πρώην υπουργός δήλωσε ότι δύο χρόνια βρέθηκε αντιμέτωπος με «καταιγίδα συκοφαντίας και ψεύδους» με στόχο τον πολιτικό του αποκλεισμό και εξόντωση και δι’ αυτών την υπονόμευση της κυβέρνησης Καραμανλή. 

«Η συκοφαντία αυτή ήταν καθαρή κατασκευή», τόνισε, δηλώνοντας ότι δικαιώθηκε από τη Βουλή. Η ΝΔ, το ΚΚΕ, το ΛΑΟΣ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η Δημοκρατική Αριστερά και ανεξάρτητοι Βουλευτές ανέδειξαν την αλήθεια, συνέχισε ο κ. Ρουσόπουλος, επισημαίνοντας πως μαζί τους συντάχθηκε και ένας σημαντικός αριθμός Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι κινήθηκαν με γνώμονα τη συνείδησή τους και όχι κομματικές σκοπιμότητες.

«Η απόφαση των Βουλευτών, είναι πέρα από το πρόσωπό μου. Είναι μια απόφαση που στηρίζει την αλήθεια και την δικαιοσύνη», κατέληξε ο κ. Ρουσόπουλος.

#TAGS MM