Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

“Δικαίωση” για Σαμαρά η “βόμβα” Γιούνκερ

Δικαίωση θεωρεί τις δηλώσεις Γιούνκερ πως η ΕΕ ήξερε ότι η Ελλάδα θα έφτανε σε αδιέξοδο, ο προέδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. Τι λενε τα άλλα κόμματα.

Η χθεσινή δήλωση του επικεφαλής των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης κ. Γιούγκερ, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ήξερε, εδώ και χρόνια, για το δημοσιονομικό πρόβλημα της Ελλάδας και ότι έπρεπε να ληφθούν μέτρα πριν από δύο τρεις δεκαετίες, αλλά κανείς δεν μιλούσε γιατί αυτό έβλαπτε τις εξαγωγές της Γαλλίας και της Γερμανίας, δικαιώνει πλήρως τις θέσεις που, εδώ και επτά μήνες, διατυπώνω” δήλωσε ο κ. Σαμαράς.

Όπως λέει ο κ. Σαμαράς, “εάν θέλουμε να βρούμε ποιος φταίει για την οικονομία πρέπει να πάμε πίσω στο 1981. Αυτό που θέλει να αποφύγει το ΠΑΣΟΚ για ευνόητους λόγους”, ενώ προσθέτει ότι “η Ευρωπαϊκή Ένωση και κυρίως η Γερμανία και η Γαλλία έπρεπε να “βάλουν πλάτη” και όχι το ΔΝΤ”.

“Αυτή τη θέση υποστήριξα στη Σύνοδο του ΕΛΚ, αλλά δυστυχώς ήμουν μόνος. Η Κυβέρνηση, όχι μόνο ενίσχυσε την επιχειρηματολογία τους, διασύροντας τη Χώρα, για κομματικούς λόγους, αλλά ουσιαστικά απεδέχθη άνευ όρων μια επιλογή που σήμερα στραγγαλίζει την Ελλάδα και τους Έλληνες. Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του” καταλήγει.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής σχολιάζοντας σημερινές δηλώσεις του Προέδρου της ΝΔ, κάλεσε τον Α. Σαμαρά να “αφήσει επιτέλους τις υπεκφυγές και τις προσπάθειες συμψηφισμών και ας αποδείξει ότι αντιλαμβάνεται, έστω και τώρα, τις συνέπειες της καταστροφικής πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ, της οποίας υπήρξε επίλεκτο μέλος”.

Ο κ. Πεταλωτής πρόσθεσε ότι ο κ. Σαμαράς “προφανώς ακόμη δεν αντιλαμβάνεται ότι υποκατάσταση πολιτικού λόγου, οράματος, σχεδίου και πρότασης με τη θολότητα που επιχειρεί ουδόλως αποφέρει”. Και σημείωσε:”Το δικό μας σχέδιο για σωτηρία και αναμόρφωση της Ελλάδας φέρνει θετικά αποτελέσματα. Για να αποκτήσουμε επιτέλους υγιή οικονομία που βασίζεται στις δικές μας δυνάμεις και όχι σε δάνειες”.

ΚΚΕ: ΕΕ και ΔΝΤ μας λένε μισές αλήθειες και μεγάλα ψέμματα

“Οι συνυπεύθυνοι για τον εκτροχιασμό της ελληνικής οικονομίας ευρωπαίοι φίλοι μας οι οποίοι μας υπερδάνειζαν, παρ’ ότι ήξεραν την οικτρά μας οικονομική κατάσταση, προκειμένου να αγοράζουμε προϊόντα τους, συνήθως οπλικά συστήματα, τώρα δήθεν μας βοηθούν με επιτόκιο 5%. Αν έχεις τέτοιους φίλους, τι τους θέλεις τους εχθρούς“. Αυτά τονίζει ο ΛΑΟΣ, με αφορμή τις δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ.

“Εκείνο που αποδεικνύεται από τις δηλώσεις Γιούνκερ είναι ότι όλοι γνώριζαν για τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας αλλά ο καθένας για τους δικούς του λόγους τα απέκρυπτε”, σημειώνει σε σχετική δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ Πάνος Σκουρλέτης.

Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη, ο κ. Καραμανλής παρουσίαζε μικρότερο έλλειμμα και “έπαιζε με τα νούμερα”, ο κ. Παπανδρέου “έκανε τον ανήξερο για να στηρίξει έτσι την προεκλογική εξαπάτηση του ελληνικού λαού”, ενώ η Γερμανία και η Γαλλία “βολεύονταν αφού κέρδιζαν διπλά, τόσο από την προώθηση των εξαγωγών τους όσο και από τα υψηλά επιτόκια δανεισμού προς τη χώρα μας”.

Διαβάστε επίση: Αποκάλυψη σοκ από Γιούνκερ: “Σας αφήσαμε να χρεοκοπήσετε”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε