Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Δημήτρης Μυταράς: Υπόκλιση και “αντίο” από Τσίπρα και Μητσοτάκη

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Μέσω του πρωθυπουργικού λογαριασμού στο Twitter, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αποχαιρετά τον κορυφαίο Έλληνα ζωγράφο, Δημήτρη Μυταρά. Με ανακοίνωση το “αντίο” του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κορυφαίος Έλληνας ζωγράφος, Δημήτρης Μυταράς, πέθανε σήμερα, Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου του 2017, σε ηλικία 83 ετών.

Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε τη θλίψη στον καλλιτεχνικό και όχι μόνο κόσμο, αφού αποτελούσε έναν από τους σημαντικότερους δημιουργούς τη χώρας.

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αποχαιρετά τον Δημήτρη Μυταρά μέσω Twitter. Ανήρτησε μια φωτογραφία ενός έργου του και στο μήνυμά του αναφέρει: “Έφυγε απόψε από κοντά μας ένας σπουδαίος εκπρόσωπος της ελληνικής ζωγραφικής. Αντίο, Δημήτρη Μυταρά”.

Δείτε την ανάρτηση του πρωθυπουργού

Η δήλωση Μητσοτάκη

“Η Ελλάδα έχασε σήμερα έναν από τους πιο λαμπρούς καλλιτέχνες της. Έναν άνθρωπο προικισμένο, έναν ακαδημαϊκό διεθνούς εμβέλειας, έναν δάσκαλο της ζωγραφικής. Ο Δημήτρης Μυταράς με τη στάση ζωής και τις δημιουργίες του τίμησε όσο λίγοι την πατρίδα μας”, αναφέρει παράλληλα σε δήλωσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αφήνει πίσω του δυσαναπλήρωτο κενό. Αφήνει, όμως, και πολύτιμη κληρονομιά το αξεπέραστο έργο του. Στους οικείους του εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια“, πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε