Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Δημοψήφισμα: Ο Αλέξης Τσίπρας στη συγκέντρωση του ΟΧΙ: Όλος ο πλανήτης έχει το βλέμμα του στην πλατεία Συντάγματος

Δημοψήφισμα: Ο Αλέξης Τσίπρας στη συγκέντρωση του ΟΧΙ: Όλος ο πλανήτης έχει το βλέμμα του στην πλατεία Συντάγματος

– Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας έφτασε με τα πόδια από το Μαξίμου στην πλατεία Συντάγματος
– Νωρίτερα, υπήρξαν επεισόδια ανάμεσα σε κουκουλοφόρους και αστυνομικούς στη Φιλελλήνων
– Την ίδια ώρα, πλήθος κόσμου βρίσκονται στο Καλλιμάρμαρο και υποστηρίζουν το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα
– Όλες οι δημοσκοπήσεις για το δημοψήφισμα δείχνουν μάχη στήθος με στήθος ανάμεσα στο ΝΑΙ και το ΟΧΙ
– Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας και στις δύο συγκεντρώσεις υπήρχαν πάνω από 20.000 άτομα
– ΔΕΙΤΕ LIVE ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Με την φράση «Οι εκβιασμοί ηττήθηκαν, ο λαός θα γράψει ιστορία», ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας , απευθύνοντας χαιρετισμό σε χιλιάδες συγκεντρωμένους στο Σύνταγμα, εξέφρασε την βεβαιότητά του για την επικράτηση του «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής, ενώ παράλληλα έστειλε μήνυμα ενότητας στον ελληνικό λαό , τονίζοντας «ό, τι και να αποφασίσουμε την Κυριακή, την Δευτέρα δεν θα έχουμε τίποτα να χωρίσουμε».

Σήμερα δεν διαμαρτυρόμαστε σήμερα γιορτάζει η δημοκρατία, η δημοκρατία είναι χαρά, είναι λύτρωση , είναι διέξοδος και σήμερα γιορτάζουμε την νίκη της δημοκρατίας, είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε πως ό, τι και να ξημερώσει Δευτέρα, είμαστε νικητές. Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει αυτό το πάθος, την αγωνία για ζωή, ελπίδα. Σήμερα γιορτάζουμε και τραγουδάμε για να ξεπεράσουμε τον φόβο και τους εκβιασμούς, είπε ο κ. Τσίπρας ενώ απευθυνόμενος προς τους εταίρους, είπε ότι η Ευρώπη των αξιών δεν έχει σχέση με τελεσίγραφα .

Τώρα, είπε ο κ. Τσίπρας, απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους, όλος ο κόσμος έχει στραμμένα τα μάτια σε εσάς, εδώ στην πλατεία Συντάγματος. Στον τόπο που γεννήθηκε η δημοκρατία. Δίνουμε μια ευκαιρία στην δημοκρατία να επιστρέψει στον τόπο που γεννήθηκε , είπε ο κ. Τσίπρας.

Απαντώντας προφανώς σε δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων ο πρωθυπουργός είπε ότι την Κυριακή στέλνουμε όλοι μαζί μήνυμα δημοκρατίας και αξιοπρέπειας, γιατί δεν αποφασίζουμε απλά να μείνουμε στην Ευρώπη, αλλά και να ζήσουμε με αξιοπρέπεια στην Ευρώπη, να είμαστε ίσοι. Κανένας, πρόσθεσε, δεν έχει το δικαίωμα να απειλεί ότι θα αποκόψει την Ελλάδα από τον φυσικό γεωγραφικό της χώρο. Η Ελλάδα ήταν είναι και θα παραμείνει η κοιτίδα του ευρωπαϊκού πολιτισμού, είπε ο πρωθυπουργός. Αναφερόμενος στην συγκέντρωση ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ο λαός αψήφησε το κρεσέντο τρομοκρατίας των τελευταίων ημερών.

Ο κ. Τσίπρας, υπογράμμισε ότι ο λαός έχει πολλές φορές στην ιστορία του αποδείξει ότι ξέρει να επιστρέφει τα τελεσίγραφα, οι πιο λαμπρές σελίδες στην ιστορία του τόπου ήταν οι σελίδες τόλμης και αρετής. Σας καλώ, είπε, να ξαναγράψουμε ιστορικές στιγμές ανάτασης και ελευθερίας, σας καλώ την Κυριακή να πείτε ξανά ένα μεγάλο και περήφανο όχι στα τελεσίγραφα να γυρίσετε την πλάτη σε αυτούς που σας τρομοκρατούν και την Δευτέρα, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα της λαϊκής ετυμηγορίας, να πούμε και ένα απόλυτο όχι στον διχασμό.

Ότι αποφασίσουμε την Κυριακή, την Δευτέρα, δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα μεταξύ μας, τόνισε ο κ. Τσίπρας και κάλεσε τον ελληνικό λαό να παραμερίσει τις σειρήνες που οργιάζουν, τις σειρήνες της τρομοκρατίας και να αποφασίσει με ηρεμία και αποφασιστικότητα , «με το νου και την καρδιά», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Θα νικήσουμε γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας», είπε ο κ. Τσίπρας υπογραμμίζοντας ότι για έναν λαό που πολεμά με όπλο το δίκιο, θα νικήσει.

Απο την εξεδρα του Συντάγματος απηύθυναν χαιρετισμό ο ευρωβουλευτής των Podemos,Μιγκέλ Ουρμπαν και ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Die Linke,Γκ.Γκιζι.

Η Ζωη Κωνσταντοπουλου βγαίνει στο πλήθος απο την πλαϊνή είσοδο της Βουλης φωνάζοντας ΟΧΙ με υψωμένη τη γροθιά και αποθεώνεται απο τον κόσμο. Κοσμος με πανό και σημαίες λέει ΟΧΙ στη λιτότητα και στα μνημόνια. Απο τα μεγάφωνα γίνονται συστάσεις για να αποσυμφορηθούν οι ουρές στις σκάλες του Μετρο.

Νωρίτερα, υπήρξαν επεισόδια ανάμεσα σε κουκουλοφόρους και αστυνομικούς λίγο πιο μακριά από την πλατεία Συντάγματος, όπου οι πρώτοι πετούσαν ότι έβρισκαν μπροστά τους.

Οι αστυνομικοί έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών και οι κουκουλοφόροι εξαφανίστηκαν στα γύρω στενά της περιοχής.

Την ίδια ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη και η συγκέντρωση στο Καλλιμάρμαρο από τους πολίτες που υποστηρίζουν το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα. Και για τις δύο συγκεντρώσεις η αστυνομία αναφέρει πως έχουν συγκεντρωθεί περισσότεροι από 20.000 πολίτες σε κάθεμία συγκέντρωση.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ : ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε