Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Δημοκρατικό πραξικόπημα. Να φύγουν Σαμαράς και Παπανδρέου

Ο Παπανδρέου απέτυχε. Διακυβέρνηση με προθέσεις διαφάνειας, ηλεκτρονικής διαβούλευσης, διεθνούς παρουσίας και συνεργασίας, ανοικτής κοινωνίας, αλλαγών νοοτροπίας, πράσινης ζωής και νέας οικονομίας. Οραματιστής; Ρομαντικός; Αλλού γι αλλού; Ήρθε αργά; Λίγος; Θολωμένος ;

Σίγουρα ληγμένος…

Τα υπόλοιπα ας τα κρίνει η Ιστορία, στο βαθμό που κάνει τον κόπο να ασχοληθεί μαζί του.
Το σίγουρο είναι πως δεν φταίει καμιά νοοτροπία, κανένα βαθύ ΠΑΣΟΚ, καμιά ρηχή Δεξιά, κανένα ριζικό μας. Άκαιρος με τις ανάγκες, ασυντόνιστος με τις συνθήκες γι αυτό άστοχος, καθόλου πρωτότυπος. Λάθος στις επιλογές συνεργατών, στις προτεραιότητες στόχων, στη διαχείριση κρίσεων.

Ακατάλληλος.

Ο Σαμαράς απέτυχε. Δεν χρειάζεται να δοκιμασθεί για να καταλήξουμε. Η παρουσία του στη ΔΕΘ ξυπνά εφιάλτες.
Θα επαναδιαπραγματευθεί το μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο!!!
Με ποιον; Πότε; Χρειάζονται δύο για μια διαπραγμάτευση. Ο συνομιλητής αν εννοεί τους Γερμανούς και την τρόικα δεν προσφέρονται. Όρους υπαγορεύουν γιατί απηύδησαν. Ούτε καν έρχονται για να μην χάνουν χρόνο. Τηλεδιάσκεψη μην τους πάρει και καμιά αδέσποτη κάνουν.
Με τον καθρέφτη ή με το Χρύσανθο θα διαπραγματευθεί;

Η αφροσύνη του θυμίζει 91. Όταν με την επιπολαιότητά του πλημμυρίσαμε αλλοδαπούς χωρίς μέτρο, χωρίς σύνεση, χωρίς πολιτικές και για αντίβαρο προσπαθούσαμε να αναβιώσουμε το Μακεδονικό Αγώνα και τη μεγάλη Ιδέα. Μόνο τον Παύλο Μελά δεν αναστήσαμε!
Και τότε θα έπειθε την Ευρώπη για την ορθότητα των θέσεων του, όπως και τώρα ισχυρίζεται πως θα πείσει την τρόικα. Δεν βρέθηκε κανείς τότε να τον ακούσει, να τον πάρει στα σοβαρά. Οι καλοπροαίρετοι απορούσαν οι υπόλοιποι γύριζαν την πλάτη.

Θυμίζει εξώφυλλα από παλιά βιβλία. Παιδάκι που πάει με τα κουβαδάκια του, τη χωρίστρα και τα ναυτικά, παλιομοδίτικα, φρεσκοσιδερωμένα ρουχαλάκια να παίξει είτε στην πλατεία της γειτονιάς είτε στο αγριεμένο ραπ πάρτι των κάτω συνοικιών.

Μπροστά μας είναι η 16 Οκτωβρίου. Δηλαδή η εκταμίευση των δανεικών αλλιώς η στάση πληρωμών. Δηλαδή: όχι συντάξεις, μισθοί σε δασκάλους γιατρούς, οδηγούς λεωφορείων, τραίνων, εφοριακούς, αστυνομικούς κλπ.
Ένα μήνα πριν, όταν οι δανειστές ζητούν επιτέλους να σταματήσουμε την κωλυσιεργία, ο Σαμαράς προτείνει νέα φυγή προς τα εμπρός. Εκλογές για να διαπραγματευθούμε!!

Με τι λεφτά θα κάνουμε τις εκλογές του Σαμαρά; Ούτε λεφτά για τύπωμα ψηφοδελτίων δεν υπάρχουν!

Ο Σαμαράς δήλωσε στην κα Μέρκελ πως δεν συνεργάζεται με το ΠΑΣΟΚ γιατί θέλει να είναι η επόμενη εναλλακτική, δηλαδή το σχέδιο Β , σε περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ αποτύχει.
Μοιάζει λογικοφανές. Όμως αν το σκεφτείς είναι απλά άλλη μια κενή εξυπνάδα.

Γιατί στις οριακές καταστάσεις αγωνίζεσαι με κάθε τρόπο να αποφύγεις την καταστροφή. Δεν υπάρχει επόμενη μέρα με την έννοια ότι ξεκινάς από το γκρεμό.

Όπως με την έκρηξη ενός πυρηνικού εργοστασίου. Αγωνίζεσαι να την αποφύγεις ή περιμένεις να συμβεί και μετά οργανώνεις τη βοήθεια στους επιζώντες; Και απογράφεις πτώματα!!!

Η χρεοκοπία- η οριακή κατάσταση- ισοδυναμεί με την πυρηνική έκρηξη. Και η χρεοκοπία, όταν ζητάμε σήμερα εκλογές και δήθεν επαναδιαπραγμάτευση είναι δεδομένη. Ποιες συνέπειές της μέτρησε ο Σαμαράς που ουσιαστικά την προτείνει;

Ακατάλληλος. Και επιπλέον άφρων.

Θεσμικά η μόνη λύση που διαφαίνεται είναι ένα δημοκρατικό πραξικόπημα.
Ανατροπή Παπανδρέου –Σαμαρά από τους βουλευτές τους.
Κυβέρνηση Έκτακτης ανάγκης με πρόεδρο Σημίτη, αντιπρόεδρο Καραμανλή και Υπουργό Μπακογιάννη.
Δηλαδή τους όχι άμεμπτους, αλλά στοιχειωδώς σοβαρούς.
Αυτή η τριάδα ναι, μιλά με τρόικα. Έχει το βάρος, γιατί έχει τη δύναμη να φτιάξει και να εφαρμόσει πολιτικές. Αυτή η τριάδα ναι μιλά και με μας. Για διαφορετικούς λόγους, για τον καθένα τους υπάρχει ακόμη κάποιος σεβασμός.

Τα άλλα, τα δυο παιδάκια, μας έφεραν στο χείλος του γκρεμού και ετοιμάζονται να μας δώσουν και την τελική σπρωξιά. Παίζουν!! Με τις ζωές , τα όνειρα τις ελπίδες μας. Σπίτι τους!!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε