Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Δημόσια συγγνώμη Ντόλιου για τους ημιυπαίθριους – ‘Ολο το παρασκήνιο

Με μια συγγνώμη λύθηκαν όλα; Ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γιώργος Ντόλιος ζήτησε λίγο μετά τις 4 δημόσια συγγνώμη. Τώρα περιμένει τον πρωθυπουργό στο αεροδρόμιο για να αναχωρήσουν για την Σαμοθράκη.

Κοντεύουν πλεον να συμπληρωθούν 24 ώρες από την στιγμή που αποκαλύφθηκε οτι μια εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών, επιβάρυνε 500.000 πολίτες που δήλωσαν τους ημιυπαίθριους με 2 επιπλέον χαράτσια.

Οι αντιδράσεις βεβαίως ήταν μεγάλες και πήγαζαν από το γεγονός οτι όλο αυτό το σκηνικό έμοιαζε με ένα είπα – ξείπα της κυβέρνησης, ή μια επιχείριση εξαπάτησης των πολιτών για να μπεί κι άλλο χρήμα στα ταμεία.

To χρονικό

Από νωρίς το πρωι ο υφυπουργός Εσωτερικών, δεν άφησε ραδιόφωνο για ραδιόφωνο και τηλεόραση για τηλεόραση που να μην εμφανισθεί – σε κάποια κανάλια εμφανίστηκε μάλιστα και 2 φορές – υπερασπιζόμενος την εγκύκλιο. Mέχρι την στιγμή που ο θόρυβος έφτασε και στ’ αυτιά άλλων – π.χ. του πρωθυπουργού – ο οποίος ζήτησε ν’ αποσυρθεί άμεσα η εγκύλιος.

Eτσι, ο κ. Ντόλιος έφυγε από την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και πήγε στη Βουλή όπου ανακοίνωσε όντως οτι η εγκύκλιος αποσύρεται. Τότε ήταν που έγινε στο κοινοβούλιο πανδαιμόνιο. (διαβάστε σχετική είδηση)

Λίγο νωρίτερα, ο αρμόδιος υπουργός και πολιτικός προϊστάμενος του κ. Ντόλιου, Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος είναι κλινήρης με Η1Ν1, όταν ενημερώθηκε δήλωσε άγνοια για την ύπαρξη της εγκυκλίου και φέρεται μάλιστα να ζήτησε την παραίτηση του ίδιου του κ. Ντόλιου μέσω του πρωθυπουργικού γραφείου.

Και λίγο πριν τις 4 το απόγευμα φτάσαμε τελικά στην δήλωση συγγνώμης του κ. Ντόλιου είναι η εξής: «Μετά την δήλωσή μου στην Βουλή με την οποία αποσύραμε την εγκύκλιο η οποία δημιούργησε θέμα και εν’ όψη της αναμενόμενης νομοθετικής αντιμετώπισης του ζητήματος, νομίζω ότι οφείλω να ζητήσω συγγνώμη από τους πολίτες για την αναστάτωση η οποία προκλήθηκε».

Αξίζει να σημειωθεί οτι ο κ.Ντόλιος είναι στο αεροδρόμιο περιμένοντας τον πρωθυπουργό για να μεταβούν στην Σαμοθράκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πήραν πίσω τα χαράτσια για τους ημιυπαίθριους μετά τον σάλο και το αλαλούμ μεταξύ υπουργείων

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε