Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Δημοσκοπήσεις – Εκλογές 2015: Δύο νέα γκάλοπ δείχνουν το απόλυτο ντέρμπι – Ποιό κόμμα προηγείται και ποιοί μπαίνουν στη Βουλή

Δημοσκοπήσεις – Εκλογές 2015: Δύο νέα γκάλοπ δείχνουν το απόλυτο ντέρμπι – Ποιό κόμμα προηγείται και ποιοί μπαίνουν στη Βουλή

– Όλες οι δημοσκοπήσεις για τις εκλογές δείχνουν τη διαφορά ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία στα όρια του στατιστικού λάθους
– Και στις δύο δημοσκοπήσεις το ποσοστό των αναποφάσιστων είναι υψηλά και πάνω από 10%
– Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου φαίνεται να εισέρχονται οριακά στην επόμενη Βουλή
– Σε χαμηλά ποσοστά φαίνεται πως κυμαίνεται και το νέο κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη

Άλλες δύο νέες δημοσκοπήσεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας από τον κυριακάτικο τύπο και οι οποίες δείχνουν και πάλι το απόλυτο ντέρμπι στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου με τη διαφορά ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία να είναι στα όρια του στατιστικού λάθους.

Στην έρευνα της Kαπα Research για το Βήμα της Κυριακής προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με πσοοστό 26,5% και η Νέα Δημοκρατία ακολουθεί με ποσοστό 25,9%, με τη διαφορά δηλαδή ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα να φτάνει στο 0,6%.

Τρίτη πολιτική δύναμη αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 6,5% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με ενισχυμένο ποσοστό 5,8%. Πέμπτη πολιτική δύναμη είναι το ΚΚΕ με ποσοτό 5,3% και ακολουθεί το Ποτάμι με 5,1%.

Η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη συγκεντρώνει ποσοστό 4,7% και ακολουθεί η Ένωση Κεντρώων με ποσοστό 3,5%. Οριακή φαίνεται πως θα είναι η είσοδος των Ανεξάρτητων Ελλήνων στη Βουλή με ποσοστό 3%, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων φτάνει στο 11,6%.

Παρόμοια είναι η εικόνα και μιας άλλης δημοσκόπησης, της εταιρείας Marc για το Έθνος της Κυριακής. Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 24,4% και ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 24%, δηλαδή διαφορά μόλις 0,4%.

Η Χρυσή Αυγή έρχεται τρίτη με ποσοστό 5,9% και ακολουθεί το Ποτάμι με 5,1%, το ΠΑΣΟΚ με 4,3%, η Λαϊκή Ενότητα με ποσοστό 3,6%. Το ίδιο ποσοστό φαινεται να συγκεντρώνει και η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη, ενώ σύμφωνα με αυτή τη δημοσκόπηση οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν μπαίνουν στη Βουλή συγκεντρώνοντας ποσοστό 2,8%.

Στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση το ποσοστό των αναποφάσιστων φτάνει συνολικά το 19,8%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε