Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Δημοσκόπηση – Εκλογές 2015: Προβάδισμα 0,3 για τον ΣΥΡΙΖΑ στο γκάλοπ της Alco για το Newsit.gr

Δημοσκόπηση – Εκλογές 2015: Προβάδισμα 0,3 για τον ΣΥΡΙΖΑ στο γκάλοπ της Alco για το Newsit.gr

– Απόλυτο ντέρμπι στην δημοσκόπηση της Alco για το newsit.gr τρείς μέρες πριν τις εκλογές
– Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προβάδισμα αλλά η ΝΔ έχει μειώσει την διαφορά
– Διευρύνεται η παράσταση νίκης υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ – Εκτός Βουλής μένουν οι ΑΝΕΛ, οριακά η Λαϊκή Ενότητα
– Μια μονάδα μπροστά ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έναντι του Αλέξη Τσίπρα στο ερώτημα ποιός νίκησε στο debate
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Τρεις ημέρες πριν τις εκλογές το newsit.gr και η Alco σας παρουσιάζουν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το βράδυ της Κυριακής θα ζήσουμε το απόλυτο εκλογικό θρίλερ.

Τα δυο κόμματα είναι στην κυριολεξία «στον πόντο».

Η δημοσκόπηση έγινε από τις 15 έως τις 17 Σεπτεμβρίου.

Στην Πρόθεση ψήφου, σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα, η ΝΔ μειώνει λίγο τη διαφορά αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να είναι μπροστά.

Τρίτο κόμμα στις προτιμήσεις παραμένει η Χρυσή Αυγή, στην 4η θέση είναι το ΚΚΕ, στην 5η το ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Συμπαράταξη, στην 6η Το Ποτάμι.

Στην Βουλή, σύμφωνα πάντα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, μπαίνει η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη, η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη είναι στο όριο, ενώ εκτός μένουν οι ΑΝΕΛ. Αναποφάσιστοι και αποχή συγκεντρώνουν πάνω από 15%.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Βλέποντας διαχρονικά τις δημοσκοπήσεις της Alco από την στιγμή που προκηρύχθηκαν οι εκλογές μέχρι σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πάντα πρώτος αλλά στην τελευταία δημοσκόπηση που σας παρουσιάζουμε σήμερα η διαφορά ανάμεσα στα δυο κόμματα είναι η πιο οριακή.
Σημαντικό στοιχείο της δημοσκόπησης είναι η παράσταση νίκης. Σε αυτήν, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το συντριπτικό ποσοστό 50% που δείχνει ότι οι ψηφοφόροι ανεξάρτητα από το κόμμα που ψηφίζουν τον βλέπουν νικητή το βράδυ των εκλογών.

Η δημοσκόπηση της Alco για το newsit.gr αναζήτησε και το νικητή του Debate ανάμεσα σε Αλέξη Τσίπρα και Βαγγέλη Μεϊμαράκη και ψάχνοντας ανάμεσα στα συνθήματα των κομμάτων, ζήτησε από τους ψηφοφόρους να απαντήσουν με ποιό κριτήριο θα ψηφίσουν στις εκλογές της Κυριακής, 20 Σεπτεμβρίου. Εδώ δεν υπάρχει ξεκάθαρος νικητής, μάλλον ισοπαλία υπάρχει αφού το 17% λέει Τσίπρας και το 18% λέει Μεϊμαράκης. Μεγάλο ποσοστό πάντως λέει ότι δεν το είδε (38%).

Σημαντικό ρόλο για να «διαβάσει» κανείς το αποτέλεσμα των εκλογών παίζει και το ποσοστό συσπείρωσης του κάθε κόμματος. Η ΝΔ είναι στο 82% και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 64%. 

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Alco για το newsit.gr όπως και όλων των γκάλοπ που έχουν προηγηθεί, δείχνουν ότι ένα βασικό ζητούμενο είναι η κυβέρνηση που θα σχηματισθεί ποιό κόμμα θα έχει κορμό. Τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε