Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Δημοσκόπηση… φιτιλιά για νέο πόλεμο ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ! Μεγαλώνει το προβάδισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– Νέο μέτωπο αντιπαράθεσης μεταξύ της Κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας
– Αφορμή η δημοσκόπηση της Public Issue που διεξήχθη για την “Αυγή της Κυριακής”
– Ο σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ, Τάκης Θεοδωρικάκος, σχολιάζοντάς την τόνισε πως αποδεικνύει “το πολύ μεγάλο πολιτικό πλεονέκτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας”
– Το Μαξίμου απάντησε: “Μιλάει και ο κ. Θεοδωρικάκος για δημοσκοπήσεις. Μάλιστα” – Η ΝΔ επίσης… απάντησε και διακρίνει πανικό
– Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θεωρείται καταλληλότερη σύμφωνα με τη συγκεκριμένη δημοσκόπηση
– Εννιά στους δέκα ψηφοφόροι δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τη λειτουργία της κυβέρνησης
– Αναλυτικά όλα τα ευρήματα

Με τη νέα “μετωπική σύγκρουση” του Αλέξη Τσίπρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή, για τη διαπλοκή, να είναι προ των πυλών, μια νέα… σπίθα ήταν αρκετή για να ανάψει η “φωτιά” της αντιπαράθεσης μεταξύ Κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας.

Η “σπίθα” αυτή ήταν η δημοσκόπηση της Public Issue για την εφημερίδα “Αυγή της Κυριακής”, που δημοσιεύεται στο κυριακάτικο φύλλο της. Η δημοσκόπηση δείχνει μεγάλο προβάδισμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι του πρωθυπουργού.

Τη δημοσκόπηση σχολίασε, επιπλέον, ο σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος -μεταξύ άλλων- σημείωσε πως “η υπεροχή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας έναντι του Αλέξη Τσίπρα στο ερώτημα του καταλληλότερου πρωθυπουργού είναι πλέον συντριπτική (42-23)”.

Αντεπίθεση Μαξίμου

Το Μέγαρο Μαξίμου, λοιπόν, σήκωσε το γάντι και με “σημείωμά” του, που έχει τίτλο “Κατανοητό το άγχος της Νέας Δημοκρατίας“, επιτίθεται στη “γαλάζια” παράταξη, κάνοντας λόγο για προσπάθεια “να σώσει ότι έχει απομείνει από το αμαρτωλό καθεστώς της διαπλοκής με τους καναλάρχες“.

Ωστόσο η επίθεση έχει και χαρακτήρα… προσωπικό, αφού με δηκτικό τρόπο σχολιάζεται και η τοποθέτηση του Τάκη Θεοδωρικάκου.

Αναλυτικά αναφέρει το Μέγαρο Μαξίμου: “Είναι λογικό να βιάζεται η Νέα Δημοκρατία. Ο χρόνος μετράει σε βάρος της και η αλλαγή του κλίματος στην κοινωνία και την οικονομία τινάζει στον αέρα τις πολιτικές της επιδιώξεις.

Όμως η Νέα Δημοκρατία βιάζεται και για άλλους λόγους. Προσπαθεί να σώσει ότι έχει απομείνει από το αμαρτωλό καθεστώς της διαπλοκής με τους καναλάρχες. Προσπαθεί να αποτρέψει την διαλεύκανση των θαλασσοδανείων στα οποία είναι χωμένη βαθειά μέχρι τον λαιμό.

Προσπαθεί να διαφυλάξει κάτι από την χαμένη τιμή του παλιού πολιτικού συστήματος, την ώρα που οι δυσώδεις υποθέσεις αποκαλύπτονται κατά δεκάδες, είτε πρόκειται για τον χώρο της Υγείας, είτε για τα δάνεια του Κήρυκα Χανίων, είτε για τα κομματικά ταμεία της διαπλοκής. Και πάει λέγοντας. Ας μην αγχώνονται άδικα. Εκλογές θα γίνουν. Το φθινόπωρο του 2019. Και ο λαός θα κρίνει ελεύθερα και ανεπηρέαστα.

ΥΓ. Μιλάει και ο κ. Θεοδωρικάκος για δημοσκοπήσεις. Μάλιστα. Υποθέτουμε με το κύρος του δημοσκόπου που προέβλεψε με ασφάλεια βέβαιη νίκη της ΝΔ στις τελευταίες εκλογές. Η με τον αέρα των επιτυχιών της Gpo που έχει πέσει έξω σε όλες τις προβλέψεις από το 2012 μέχρι σήμερα.
Καλή συνέχεια
.”

Απάντηση ΝΔ

Η Νέα Δημοκρατία, όπως ήταν αναμενόμενο, απάντησε κρατώντας πάντως τους τόνους χαμηλότερα. Συγκεκριμένα αναφέρει η Πειραιώς: “Η δημοσκόπηση, που δημοσιεύει σήμερα η “Αυγή”, έχει προκαλέσει πανικό στον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Επιβεβαιώνει την τεράστια δυσαρέσκεια των πολιτών απέναντι στην Κυβέρνηση και το αίτημα της πλειοψηφίας να γίνουν εκλογές, ώστε να αποκτήσει αξιόπιστη Κυβέρνηση ο τόπος.

Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουν τόσο το καλύτερο για τον Ελληνικό λαό και την πατρίδα μας“.

Τα ευρήματα της δημοσκόπησης

Μεγαλώνει το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Public Issue για την εφημερίδα “Αυγή”.

Το 36% κρίνει ότι μία κυβέρνηση ΝΔ θα ήταν η καταλληλότερη για τη χώρα, ενώ μόλις το 14% απάντησε στην ίδια ερώτηση ότι είναι καταλληλότερο το σχήμα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Φωτογραφία: Εφημερίδα "Η Αυγή της Κυριακής"

Η ΝΔ επικρατεί με 19 μονάδες και όσον αφορά τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης κερδίζει το 42% των πολιτών, ενώ μόλις το 23% υποστηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα.

Φωτογραφία: Εφημερίδα "Η Αυγή της Κυριακής"

Εννιά στους δέκα δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τη λειτουργία της κυβέρνησης ενώ το 85% των πολιτών απαντά ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση.

Φωτογραφία: Εφημερίδα "Η Αυγή της Κυριακής"

Επίσης η πλειοψηφία των ψηφοφόρων, σε ποσοστό 51%, εκτιμά πλέον ότι μάλλον χρειάζεται προσφυγή σε πρόωρες εκλογές, ενώ το 46% απαντά ότι μάλλον δεν χρειάζεται.

Το 45% των ψηφοφόρων εκτιμά πως καμία από τις δύο μεγάλες δυνάμεις της πολιτικής σκηνής δεν είναι η καλύτερη λύση για τη διακυβέρνηση της χώρας, ενώ το 80% δηλώνει δυσαρεστημένο και με την λειτουργία της αντιπολίτευσης. 

Θεοδωρικάκος: “Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να ακούσει τη φωνή της κοινωνίας”

Όπως προαναφέραμε, ο σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Τάσος Θεοδωρικάκος, σχολίασε την δημοσκόπηση της “Αυγής”, τονίζεοντας πως: “Η σημερινή δημοσκόπηση που δημοσιεύει η Αυγή παρουσιάζει μια σειρά δεδομένα που αποδεικνύουν το πολύ μεγάλο πολιτικό πλεονέκτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας.

Η υπεροχή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας έναντι του Αλέξη Τσίπρα στο ερώτημα του καταλληλότερου πρωθυπουργού είναι πλέον συντριπτική (42-23).

Η υπεροχή μίας κυβέρνησης της νέας Δημοκρατίας έναντι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αντίστοιχα πολύ μεγάλη (36-14). Ταυτόχρονα το 51 % των πολιτών τάσσεται υπέρ των πρόωρων εκλογών.

Τα αποτελέσματα αυτά αποτελούν την πλήρη επιβεβαίωση της στρατηγικής του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντιμετωπίζεται από την πλειοψηφία των πολιτών ως ο πολιτικός που αποτελεί αξιόπιστη λύση στο τεράστιο κοινωνικό και πολιτικό πρόβλημα της χώρας.

Η πρόταση του για την Συμφωνία Αλήθειας με τον ελληνικό λαό δημιουργεί ελπίδες στηριγμένες στην πραγματικότητα ότι μπορεί να υπάρξει θετική διέξοδος και πραγματική ελπίδα.

Η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη ενώνει τους Έλληνες. Ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ,οφείλουν να ακούσουν την φωνή της κοινωνίας και να οδηγήσουν την χώρα σε εκλογές το ταχύτερο δυνατό. Η χώρα στην δύσκολη και πραγματικά κρίσιμη περίοδο που διανύει έχει ανάγκη από μια αξιόπιστη κυβέρνηση που θα δουλέψει σκληρά και μεθοδικά για να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη κοινωνία.

Μία τέτοια κυβέρνηση ο ελληνικός λαός γνωρίζει ,όπως δείχνει και αυτή η μέτρηση ,ότι πρέπει να έχει πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όλα αυτά γεμίζουν με ευθύνες τη Νέα Δημοκρατία και τα στελέχη της ,που οφείλουν να αποδείξουν στην πράξη ,ότι υπερβαίνουν τα λάθη και τις αδυναμίες του χθες και χωρίς καμιά έπαρση, αλαζονεία ή ρεβανσισμό αγωνίζονται σκληρά για να συμβάλουν στο δημιουργικό σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη”. 

Με πληροφορίες από την εφημερίδα “Αυγή”
Φωτογραφίες: Eurokinissi

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε