Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Δημοσκόπηση: “Κονταροχτυπιούνται” για την αρχηγία Βενιζέλος – Λοβέρδος

Τρίτος με χαμηλά ποσοστά αναδεικνύεται ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Λίγο πριν ανοίξει τις διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ την ερχόμενη εβδομάδα ο Γιώργος Παπανδρέου, η δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του ΑΝΤ1, δείχνει πως το 50,1% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ θέλει να παραμείνει ο κ. Παπανδρέου στην ηγεσία του κόμματος, ενώ το 46,3% επιθυμεί να παραιτηθεί.

Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ το 2009 πάντως νιώθουν προδομένοι, καθώς το 66,2% ζητούν την παραίτηση του κ. Παπανδρέου, ενώ μόνο το 26,5% ζητά την παραμονή του.

Στο σύνολο των ψηφοφόρων το ποσοστό των πολιτών που ζητά την παραίτηση του κ. Παπανδρέου εκτοξεύεται στο 72,9%, ενώ το 17% ζητά την παραμονή του.

Σε περίπτωση που ο κ. Παπανδρέου αποφασίσει να παραιτηθεί απο την ηγεσία του κόμματος, καταλληλότερος για αρχηγός αναδεικνύεται ο κ. Λοβέρδος με ποσοστό 22,5% και τον ακολουθεί ο κ. Βενιζέλος σε απόσταση αναπνοής με ποσοστό 20,7%. Τρίτος έρχεται ο κ. Χρυσοχοΐδης με ποσοστό 6,5%, ενώ η επιλογή ΚΑΝΕΝΑΣ νικά με ποσοστό 36,3%.

Από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ το 2009 φαίνεται πως προτιμούν με μικρή διαφορά τον κ. Βενιζέλο σε ποσοστό 28,4%, ενώ ο κ. Λοβέρδος ακολουθεί με ποσοστό 27,9%. Ακολουθεί ο κ. Χρυσοχοΐδης με ποσοστό 8%.

Από όσους δηλώνουν πως θα ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές ΠΑΣΟΚ, το 45,8% δηλώνουν πως προτιμούν τον κ. Βενιζέλο σε ποσοστό 45,8% και ο κ. Λοβέρδος ακολουθεί με ποσοστό 30,4%. Ο κ. Χρυσοχοΐδης συγκεντρώνει ποσοστό 12,3%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Πάνος Μπεγλίτης είναι ο νέος εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Τι δήλωσε στο Newsit

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε