Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Δημοσκόπηση: Στα όρια της αυτοδυναμίας η Νέα Δημοκρατία – “Κανένας” ο… καταλληλότερος για πρωθυπουργός

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– Στο “κατώφλι” της αυτοδυναμίας εμφανίζεται σε νέα δημοσκόπηση η Νέα Δημοκρατία
– Διαφορά μεγαλύτερο του 10% καταγράφει η έρευνα της Metron Analysis μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων
– “Κανένας” η απάντηση των ερωτηθέντων σχετικά με τον καταλληλότερο πρωθυπουργό
– Ακόμα και πεντακομματική η νέα βουλή, δύο κόμματα στο όριο της εισόδου

Στο όριο της αυτοδυναμίας εμφανίζεται σε νέα δημοσκόπηση η Νέα Δημοκρατία. Το προβάδισμά της και σε αυτήν την έρευνα είναι σαφές έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η διαφορά μεταξύ των δύο καταγράφεται στο 10.2% στην πρόθεση ψήφου και στο 14,6% στην αναγωγή με τους αναποφάσιστους.

Στην δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η Metron Analysis για τον ANT1 και στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει 25,8%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις 15,6%. Η Χρυσή Αυγή είναι τρίτο κόμμα με 5,6%, ενώ ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,0%, το ΠΑΣΟΚ με 4,9%, η Ένωση Κεντρώων με 2,3%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,1%, το Ποτάμι στο 1,7%, Λαϊκή Ενότητα και Πλεύση Ελευθερίας στο 1,5% και ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο 1,1.

Εντυπωσιακά είναι τα ποσοστά όσων δηλώνουν πως δεν θα ψηφίσουν με 14,1%, αλλά και εκείνων που δηλώνουν πως θα ψηφίσουν άκυρο ή λευκό με 5,7%. Αναποφάσιστο δηλώνει το 7,7%.

Με την αναγωγή των αποφάσιστων, η “ψαλίδα” μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει, καθώς το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη καταγράφει 36,9% και ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις 22,3%. Η Χρυσή Αυγή 8%, το ΚΚΕ 7,2%, το ΠΑΣΟΚ 7%, ενώ οριακά φαίνονται εντός βουλή Ένωση Κεντρώων και Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,2% και 3% αντίστοιχα. Στο 2,5% καταγράφεται το Ποτάμι και ακολουθούν Λαϊκή Ενότητα και Πλεύση Ελευθερίας με 2,2% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1,6%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, στην οποία συμμετείχαν 1005 άτομα ηλικίας 18 και άνω, καταλληλότερος για πρωθυπουργός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό 21%, ενώ ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 12%, ποσοστό που συγκεντρώνουν και όλοι οι άλλοι αρχηγοί μαζί. “Κανείς δεν είναι κατάλληλος για πρωθυπουργός” απάντησε το 46% των ερωτηθέντων, ενώ “Δεν γνωρίζω, δεν απαντώ” απάντησε το 9%.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε