Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Δίωξη και αποπομπή Βουρλούμη από ΟΤΕ ζητά η Εξεταστική

Την δίωξη του αλλά και την αποπομπή του Π.Βουρλούμη από τον ΟΤΕ ζητά με επιστολή της η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής. Στο κάδρο και τον υπουργό Οικονομικών επιχειρεί να βάλει η ΝΔ.

Η εξεταστική επιτροπή και ο πρόεδρος της κ.Βαλυράκης με επιστολή τους προς την ειδική εφέτη ανακρίτρια κ. Νικολακέα και στους εφέτες ανακριτές ζητούν να απαγγελθούν κατηγορίες προς τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΤΕ Π.Βουρλούμη.
 
“Προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις ενοχής, δικαιολογούσες την απαγγελία κατηγορίας σε βάρος του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου Παναγή Βουρλούμη και των μελών του Δ.Σ για το έγκλημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος”. Κι αυτό όπως επισημαίνει η εξεταστική επιτροπή γιατί παρέλειψαν να διατάξουν την ενέργεια ουσιαστικών και πραγματικών ελέγχων για το αν οι πωλήσεις από την εταιρεία Siemens προς τον ΟΤΕ ήταν λογισμικού και επικοινωνιακού υλικού ήταν υπερκοστολογημένες ή όχι. Κι αν ήταν να ενεργοποιήσουν τις απαραίτητες ρήτρες.
 
Ο βουλευτής της ΝΔ Π.Καμμένος προχώρησε ένα βήμα παραπάνω και ζήτησε από την κυβέρνηση την άμεση αποπομπή του κ. Βουρλούμη από τον ΟΤΕ.

Ωστόσο, με καθυστέρηση μιας ώρας η ΝΔ δια του εκπροσώπου της στην Εξεταστική κ. Τζαβαρα επιχειρεί να βάλει στο κάδρο και τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Eνώ η επιστολη Βαλυράκη είχε ήδη πάρει τον δρόμο για την δικαιοσύνη ζήτησε ν’ απαγγελθεί κατηγορητήριο για τις διοικήσεις απο το 1997 μέχρι σήμερα. Σημειώνεται οτι ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε διατελέσει μέλος του ΔΣ του ΟΤΕ.

Απάντηση ΟΤΕ σε Βαλυράκη για Βουρλούμη

Απάντηση στην επιστολή του προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για το θέμα της Siemens, Σ. Βαλυράκη, προς τους δύο ειδικούς ανακριτές ζητώντας να ασκηθεί δίωξη για απιστία περί την υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος κατά του προέδρου του ΟΤΕ Παναγή Βουρλούμη, δίνει ο ΟΤΕ με ανακοίνωσή του, αναφέροντας ότι η Διοίκηση που ανέλαβε το 2004 είναι η μόνη που προσπάθησε να ρίξει φως στα σκάνδαλα που κατά το παρελθόν ταλάνιζαν τον ΟΤΕ.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι από τις αρχές του 2008, ο ΟΤΕ έχει ενάγει τη Siemens στα γερμανικά δικαστήρια, ζητώντας αποζημίωση, καθώς και τα ονόματα των στελεχών του που τυχόν δωροδοκούσε και προστίθεται πως ο ΟΤΕ είναι ο μοναδικός φορέας στην Ελλάδα που έχει κινηθεί τόσο εναντίον της Siemens όσο και εναντίον πρώην στελεχών του.  Σύμφωνα με τον ΟΤΕ προξενεί κατάπληξη η επιστολή της Εξεταστικής Επιτροπής ότι όλα αυτά αποτελούν «παραλείψεις». 

Παράλληλα, υπενθυμίζει ότι κατά τις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τη Siemens, η παρούσα Διοίκηση του ΟΤΕ έθεσε στη διάθεση της Επιτροπής όλα τα μέσα, πλην των οικονομικών, ώστε να μπορέσει η ίδια, με επανέλεγχο που θα διενεργείτο, να διαπιστώσει εάν υπήρξαν παραλείψεις. Ο λόγος που ο ΟΤΕ δε δέχθηκε να αναλάβει τη δαπάνη για επανέλεγχο ήταν ότι μέλη της Επιτροπής εξέφρασαν δυσπιστία για το κύρος των διενεργηθέντων ελέγχων, οπότε επικράτησε η άποψη ότι, εφόσον οι πραγματογνώμονες ημείβοντο από τον ΟΤΕ, τα πορίσματα θα μπορούσαν να αμφισβητηθούν. 

Ο ΟΤΕ, καταλήγει η ανακοίνωση, συνεργάζεται πλήρως με τη Δικαιοσύνη περιμένοντας να λάβει επίσημη γνώση του περιεχομένου της επιστολής.
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε