Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Διπλή ορκομωσία στο δήμο Θεσσαλονίκης

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο νέος δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, ορκίστηκε πολιτικά. Όσοι όμως ήθελαν, έδωσαν θρησκευτικό όρκο. Θερμές ευχές Παπαγεωργόπουλου στον… διάδοχό του.

Δυο… ορκωμοσίες έγιναν το πρωί της Πέμπτης στο δημαρχιακό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης Ο Γιάννης Μπουτάρης και όσοι από τους αντιδημάρχους και τους δημοτικούς συμβούλους το ήθελαν, ορκίστηκαν πολιτικά, ενώ υπήρξαν και άλλοι που προτίμησαν να δώσουν θρησκευτικό όρκο.

Φυσικά, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος, δεν έδωσε το παρών, αφού είχε ξεκαθαρίσει από χθες, όταν συνάντησε τον νέο δήμαρχο της πόλης, ότι θα παραβρεθεί στην ορκομωσία μόνο στην περίπτωση που ο κ. Μπουτάρης θα ορκιζόταν με θρησκευτικό όρκο.

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός πως ο Κώστας Γκιουλέκας, επικεφαλής της αντιπολιτευόμενης παράταξης, εισήλθε στην αίθουσα χωρίς να χαιρετίσει κανέναν. Ορκίστηκε θρησκευτικά μαζί με τους αντιδημάρχους και χαιρέτισε τυπικά μόνο τον κ. Μπουτάρη.

Ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης επεσήμανε στην ομιλία του πως πρόκειται για μια δύσκολη οικονομικά συγκυρία για τη χώρα. «Πρέπει να στρατευθούμε όλοι και για το δήμο και να έχουμε ενωτικό χαρακτήρα». Ευχαρίστησε τον απερχόμενο δήμαρχο, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο αλλά και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Καπετανόπουλο, για τη μακρά θητεία τους.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε