Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Διχάζει ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ το τζαμί στο Βοτανικό

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ρήγμα στην ιδεολογική συνοχή της συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποτελεί για μια ακόμα φορά η ανέγερση του ισλαμικού τεμένους στον Βοτανικό.

Ο εισηγητής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης για μια ακόμα φορά δήλωσε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων πως θα καταψηφίσει τη σχετική διάταξη του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας σημειώνοντας πως «εμείς δεν λέμε σε “όλα Ναι“…» Η διάταξη πάντως δεν κινδυνεύει να μην περάσει καθώς την ψηφίζουν άλλα κόμματα της Αντιπολίτευσης.

Ο φόβος του «πονοκεφάλου» στην συγκυβέρνηση εξ αιτίας αυτής της διάταξης που αφορά την κάλυψη των εξόδων λειτουργίας και συντήρησης του τεμένους στην Αθήνα, την μισθοδοσία και τις αποζημιώσεις του διοικητικούς συμβουλίου, για τις αντιρρήσεις που θα εξέφρασαν βουλευτές των ΑΝΕΛ επιβεβαιώθηκε.
Ο εισηγητής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης εξέφρασε την αντίθεσή του με το άρθρο του νομοσχεδίου σημειώνοντας πως εμείς δεν λέμε σε όλα ναι, σπεύδοντας όμως να συμπληρώσει πως η διαφορετική αυτή θέση δεν αποτελεί ρωγμή στη συνοχή της συγκυβέρνησης καθώς «μπορούμε να πορευόμαστε διατηρώντας ο καθένας την αυτονομία του και αποτελούμε παράδειγμα συνεργασιών…»
Να σημειώσουμε πάντως ότι και σε προηγούμενες διατάξεις σχετικά με την ανέγερση του τεμένους η κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ δεν έχει ψηφίσει ή καταψηφίσει ομοιόμορφα αλλά υπήρχαν αποκλείσεις ακόμα και από τις θέσεις που αναπτύσσει ο κ. Κώστας Κατσίκης ως εισηγητής( και υποτίθεται) εκφραστής της θέσης του κόμματός του.
Την διαφοροποίηση του εισηγητή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη έσπευσε πάντως να σημειώσει η εισηγήτρια της ΝΔ Νίκη Κεραμέως που σημείωσε πως αυτή η διάσταση αποτελεί πρόβλημα για την εικόνα της συγκυβέρνησης. Η εισηγήτρια της ΝΔ Νίκη Κεραμέων πρόσθεσε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει συμφωνήσει στην ανέγερση του τεμένους στον Βοτανικό.
Ο εισηγητής του Ποταμιού Γρηγόρης Ψαριανός από την πλευρά του ξεκαθάρισε πως το κόμμα του θα καταψηφίσει επί της αρχής το νομοσχέδιο αλλά θα ψηφίσει το άρθρο για το τέμενος συμπληρώνοντας σκωπτικά πως «κάποιοι βγάζουν πάντα τα κάστα από την φωτιά…»

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας με γενικό τίτλο « η επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου στην εκπαίδευση» έχει προκαλέσει την αντίδραση της Αντιπολίτευσης γιατί ήρθε με την διαδικασία του «επείγοντος» και δεν τέθηκε ούτε σε δημόσια διαβούλευση για να τοποθετηθεί η εκπαιδευτική κοινότητα.
Το άρθρο που αποτελεί αιχμή στις επικρίσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης είναι ο τρόπος επιλογή των σχολικών διευθυντών.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε