Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

DJ: ως την Τετάρτη κυβέρνηση με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

DJ: ως την Τετάρτη κυβέρνηση με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Σχεδόν πριν ολοκληρωθεί η καταμέτρηση στο 100% της επικράτειας το δημοσίευμα του Dow Jones Newswires έβγαζε κυβέρνηση στην Ελλάδα και μάλιστα με τη συμμετοχή μόνο δύο κομμάτων, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ενώ προχωράει στην αποκάλυψη και το ονόματος του νέου υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας.

Επικαλούμενο αξιωματούχους των δύο κομμάτων το Dow Jones Newswires λέει πως Σαμαράς και Βενιζέλος είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν στον σχηματισμό κυβέρνησης ακόμα και αν δεν έχουν την στήριξη άλλου κόμματος.

Με βάση και τις δηλώσεις των δύο αρχηγών αμέσως μετά τα αποτελέσματα, αλλά και τις διαρροές από το ΠΑΣΟΚ ως και αργά τη νύχτα, φαίνεται πως ως την Τετάρτη υπάρχει ισχυρό ενδεχόμενο να έχουμε σχηματισμό κυβέρνησης, με επικρατέστερο όνομα για την ανάληψη του “καυτού” υπουργείου Οικονομικών, αυτό του Σταύρου Δήμα, που σύμφωνα με το πρακτορείο, το οποίο επικαλείται στέλεχος της ΝΔ “είναι γνωστός στις Βρυξέλλες καθώς έχει διατελέσει Επίτροπος και εμπνέει εμπιστοσύνη και σεβασμό. Αυτό είναι που χρειάζεται η Ελλάδα αυτή την περίοδο, ένα άτομο που θα αποκαταστήσει σταδιακά την αξιοπιστία στης χώρας στην ευρωζώνη. Αν ο Στ. Δήμας συμφωνήσει, θα είναι ο επόμενος υπουργός Οικονομικών”

“Βενιζέλος και Σαμαράς συμφωνούν στο ότι πρέπει να σχηματιστεί κυβέρνηση το συντομότερο δυνατό. Τώρα που έχει γίνει πλέον σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να συμμετάσχει, η διαδικασία μπορεί να προχωρήσει πολύ γρήγορα”, φέρεται, σύμφωνα με το Capital να δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ με άμεση γνώση των διαπραγματεύσεων, ενώ πρόσθεσε “Στελέχη των δύο κομμάτων βρίσκονται ήδη σε συζητήσεις. Εκτιμάται ότι θα υπάρξει συμφωνία έως την Τετάρτη”.

Διαβάστε επίσης:
Θα έχουμε αύριο κυβέρνηση; Τι επιδιώκει ο Σαμαράς – Οι όροι του ΠΑΣΟΚ – Ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρχει σχήμα και χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ

Newsit: Τολμήσαμε και δικαιωθήκαμε

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε