Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

ΔΝΤ: Δεν θα κηρύξει στάση πληρωμών η Ελλάδα στις 30 Ιουνίου

ΔΝΤ: Δεν θα κηρύξει στάση πληρωμών η Ελλάδα στις 30 Ιουνίου

Ένα περίεργο παιχνίδι παίζεται τις τελευταίες ώρες στις Βρυξέλλες, καθώς ενώ φαίνεται πως προς το παρόν δεν υπάρχει καμία συμφωνία, το ΔΝΤ, το σκληρό μέρος των δανειστών, επανέρχεται και δηλώνει βέβαιο πως η Ελλάδα δεν θα κηρύξει στάση πληρωμών στις 30 Ιουνίου.

Η Ελλάδα μέχρι τις 30 Ιουνίου θα πρέπει να έχει αποοπληρώσει τις δόσεις προς το ΔΝΤ και πολλοί από την κυβέρνηση έχουν διατυπώσει την άποψη πως δεν θα πληρωθούν εάν δεν έχει υπάρξει πρώτα μία συμφωνία με τους δανειστές.

Ωστόσο, το ΔΝΤ φαίνεται να ξέρει κάτι περισσότερο, καθώς όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, επισημαίνεται πως το Ταμείο διαβεβαιώνει ότι η Ελλάδα δεν θα κηρύξει στάση πληρωμών την 30ή Ιουνίου

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, κ. Ράις δήλωσε πως σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν πληρώσει την οφειλή της τότε το Ταμείο δεν θα το εκλάβει ως χρεοκοπία, αλλά η Ελλάδα θα τεθεί σε καθεστώς ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Μάλιστα, από το Ταμείο ξεκαθαρίζουν πως δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για παράταση της προθεσμίας αποπληρωμής για την Ελλάδα ακόμα κι αν κλείσει η συμφωνία.

Σχετικά με το χρέος, το ΔΝΤ πετάει το μπαλάκι τόσο στους άλλους δύο θεσμούς όσο και στην Ελλάδα. Επισημαίνει πως η Ευρώπη θα πρέπει να προσφέρει ελάφρυνση χρέους στην Αθήνα, αλλά εκείνη με τη σειρά της θα πρέπει να δράσει πρώτα.

Ο κ. Ράις δεν αναφέρθηκε στις διαπραγματεύσεις, ωστόσο δήλωσε πως γίνονται νυχθημερόν επίπονες προσπάθειες, προκειμένου να γίνει συμφωνία. Ωστόσο, ο κ. Ράις δήλωσε πως η πρόταση των τριών Θεσμών είναι ομόφωνη και ισορροπημένη τόσο δημοσιονομικά όσο και κοινωνικά.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε