Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

ΔΝΤ: Δώστε στην Ελλάδα κι άλλα χρήματα

ΔΝΤ: Δώστε στην Ελλάδα κι άλλα χρήματα

Ο πόλεμος ΔΝΤ-Ευρώπης συνεχίζεται με την Ελλάδα στη μέση των… πυρών. Την ώρα που ευρωπαίοι αξιωματούχοι επαναλαμβάνουν συνεχώς πως δε θα δοθούν άλλα χρήματα στην Ελλάδα, η Ουάσινγκτον έχει άλλη άποψη.

Η ευρωζώνη θα πρέπει “μάλλον” να αυξήσει την χρηματοπιστωτική της υποστήριξη προς την Ελλάδα, με μια διαγραφή του χρέους ή ένα νέο σχέδιο βοήθειας, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Πάουλο Νογκέιρα Μπατίστα, εκπρόσωπος της Βραζιλίας και άλλων δέκα χωρών στο διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

“Πιστεύω ότι μια κάποια μορφή επιπρόσθετης υποστήριξης ή ελάφρυνσης του χρέους προερχόμενη από τον δημόσιο τομέα της ευρωζώνης θα είναι μάλλον απαραίτητη αν δοθεί μια παράταση στην Ελλάδα για την εξυγίανση των δημοσιονομικών της”, δήλωσε ο Νογκέιρα, διευκρινίζοντας ότι δεν εκφράζεται εξ ονόματος του ΔΝΤ.

Ο ίδιος απέκλεισε επίσης κατηγορηματικά οποιαδήποτε νέα συμβολή του ΔΝΤ. “Το ΔΝΤ έχει ήδη δανείσει τεράστια χρηματικά ποσά στην Ελλάδα (…) και δεν θα υποστήριζα κανένα αίτημα αύξησης της υποστήριξής του”, σημείωσε.

“Αυτό που δεν είναι σαφές είναι ο τρόπος με τον οποίο η παράταση αυτή θα επηρεάσει την χρηματοδότηση του ελληνικού προγράμματος. Αυτό το σημείο είναι που φαίνεται να προκαλεί διαφωνίες ανάμεσα στις διάφορες πλευρές”, πρόσθεσε.

“Ακόμη κι αν η μορφή της δεν έχει ακόμη καθοριστεί, η ανάγκη μιας νέας υποστήριξης διακρίνεται σαφώς μολονότι δεν υπάρχουν πιθανότητες μιας νέας συμβολής των ιδιωτών πιστωτών”, κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

O oργισμένος διάλογος Γιουνκέρ Λανγκάρντ για το αστρονομικό ελληνικό χρέος

Παρέμβαση Σαμαρά από Βρυξέλλες: Κανονικά θα εκταμιευτεί η δόση “‘όταν τα βρουν με το χρέος”

Σόιμπλε: Να δοθεί η δόση 44 δισ. στην Ελλάδα αλλά με μηχανισμό ελέγχου

Στουρνάρας: “Στις 20 Νοεμβρίου η Ελλάδα περιμένει τελική απόφαση”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε