Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

ΔΝΤ – εσωκομματικά – ευχές για το γιό και Γκερέκου στη συνάντηση Σαμαρά – Τσίπρα

Οι ευχές για τον γιο προηγήθηκαν των καυτών θεμάτων της επικαιρότητας ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Οι ευχές για τον γιο προηγήθηκαν των καυτών θεμάτων της επικαιρότητας ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Σαμαράς: Εγώ θα αποφασίζω για τους υποψήφιους
Τσίπρας για Κουβέλη: “‘Ολοι μαζί θα είμαστε”

Μια ώρα κράτησε η συνάντηση Σαμαρά – Τσίπρα που έγινε με πρωτοβουλία του πρώτου. 

 “Η πολιτική είναι η τέχνη της συνεννόησης και σε ώρες κρίσης η συνεννόηση είναι πολιτική αρετή¨, δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς. 

“Ακόμα και αν υπάρχουν μεγάλες διαφορές δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να συζητάμε ή να αποξενωθούμε”, δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος έδωσε και τις ευχές του στον κ. Τσίπρα για τη γέννηση του γιου του. 

  Ο πρόεδρος του ΣΥΝ ευχαρίστησε για τις ευχές τον κ. Σαμαρά και δήλωσε ότι ήταν μια συνάντηση πολιτικού πολιτισμού και πως ακόμα και αν υπάρχουν διαφορετικές απόψεις ή κοινός τόπος, αυτές οι διμερείς συναντήσεις είναι σημαντικές. Τόνισε επίσης ότι δεν σημαίνει πως αυτές οι συναντήσεις υποκαθιστούν θεσμικές διαδικασίες, όπως το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

  “Κανείς δεν μπορεί να αξιοποιεί θεσμικές συναντήσεις για να υπηρετήσει επικοινωνιακούς σκοπούς”, συνέχισε. 

“Εκφράσαμε την ανησυχία μας για τα μέτρα και την τεχνογνωσία του ΔΝΤ και ότι πολύ γρήγορα μπορεί να οδηγηθεί η χώρα σε αδιέξοδο και σε πιθανή χρεοκοπία”, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας πως “έχουμε διαφορετικές απόψεις αλλά κοινά συμπεράσματα”.

    Συμπλήρωσε πως έγινε συζήτηση για την απαξίωση της πολιτικής ζωής και “επαναλάβαμε τις προτάσεις μας κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής”.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι το συνέδριο του ΣΥΝ θα γίνει στις 6-7 Ιουνίου, ενώ ερωτηθείς αν θα είναι και ο κ. Κουβέλης είπε πως “όλοι μαζί θα είμαστε”.

    “Δεν εξαιρείται κανένας. Όλοι θα περάσουν από τη διαδικασία”, δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς απαντώντας σε ερώτηση αν εξαιρείται ο Κώστας Καραμανλής από τη διαδικασία αξιολόγησης μέσω επιτροπής που ανακοίνωσε ότι θα συγκροτήσει ο πρόεδρος της ΝΔ για τις υποψηφιότητες βουλευτών του κόμματος στις επόμενες εκλογές. 

Επίσης είπε ότι γίνεται διαρκής αναζήτηση νέων υποψηφίων και διαρκής αξιολόγηση των πάντων και ότι υπάρχει και το καταστατικό σύμφωνα με το οποίο μετά το Πολιτικό Συμβούλιο, τον τελευταίο λόγο τον έχει ο αρχηγός. 

  Και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί ρωτήθηκαν για την παραίτηση της κας Α. Γκερέκου. Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι η ΝΔ ζήτησε από τον πρωθυπουργό να αναλάβει, όπως είπε, τις μεγάλες ευθύνες του. 

   “Ήταν καθυστερημένη η απόφαση του πρωθυπουργού”, συμπλήρωσε, ενώ από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως την ώρα της μεγάλης κρίσης ζητήματα με εστίες διαφθοράς πρέπει να αντιμετωπίζονται ουσιαστικά. “Με τομές να διορθώσουμε το σύστημα και όχι τα συμπτώματα”, πρόσθεσε. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συνάντηση Σαμαρά – Παπαρήγα

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε