Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Δραματική δήλωση Στουρνάρα: “Θα πεθάνουμε από ασφυξία αν δεν πάρουμε την δόση!”

Δραματική δήλωση Στουρνάρα: “Θα πεθάνουμε από ασφυξία αν δεν πάρουμε την δόση!”

Δραματικούς τόνους χρησιμοποίησε ο υπουργός Οικονομικών απευθυνόμενος προς τους βουλευτές στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

“Αν διαβάσετε σήμερα εφημερίδες και blogs η Ισπανία ζητά και αυτή βοήθεια. Θέλει να μπει στον μηχανισμό στήριξης. Αυτό σημαίνει πως τα κεφάλαια που διεκδικούμε εμείς, τα διεκδικούν και άλλοι”, είπε με έμφαση και συνέχισε πιο δραματικά λέγοντας:

“Θέλουμε τα κεφάλαια της δόσης, αλλιώς θα πεθάνουμε από ασφυξία. Θέλουμε να γίνει βιώσιμο το χρέος.
Με την επιμήκυνση κατά 2 έτη, τα μέτρα που θα χρειαστούν το 2013 -2014 είναι 13,5 δις και αν το πρόγραμμα εξελίσσεται έτσι, δεν θα χρειαστούν άλλα μέτρα. Χωρίς την επιμήκυνση τα μέτρα που θα χρειάζονταν είναι ύψους 18 δις ευρώ.”

Πρόσθεσε επίσης: “Το συνολικό ποσό βοήθειας είναι 240 δις. Απομένουν να πάρουμε 90 δις ευρώ. Τα χρήματα αυτά φτάνουν, αν βέβαια εξελιχθούν τα πράγματα θετικά, γιατί αλλιώς δεν φτάνει τίποτα!”

Στην επιστροπή συζητείτο η πράξη νομοθετικού περιεχομένου που καταργεί το ελάχιστο ποσοστό του Δημοσίου σε σειρά ΔΕΚΟ, προκαλώντας τις αντιδράσεις όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Θα κυρωθεί από την Βουλή με τη διαδικασία του επείγοντος – μετά από σχετικό αίτημα του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Πρόκειται για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου με τίτλο «Κατάργηση ελάχιστου ποσοστού Ελληνικού Δημοσίου σε ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΔΙΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ, Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, Θεσσαλονίκης, Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Ελευσίνας, Ηγουμενίτσας, Ηρακλείου, Καβάλας, Κέρκυρας, Λαυρίου, Πατρών και Ραφήνας, καθώς και κατάργηση του άρθρου 11 του ν. 3631/2008 (Α΄6)» και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις» και όπως δήλωσε στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ο Γιάννης Στουρνάρας, η κυβέρνηση αιτείται να ακολουθηθεί στη συζήτηση η διαδικασίας του επείγοντος γιατί περιλμβάνονται κατεπείγουσες ρυθμίσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Διακόπηκαν για τις 15.00 οι διαπραγματεύσεις Βρούτση – Τρόικας – Αμετακίνητος ο Τόμσεν για τις τριετίες!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε