Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Δρούτσας: Το “Βόρεια Μακεδονία” ταιριάζει στο πλαίσιο που θέτουμε

Δρούτσας: Το “Βόρεια Μακεδονία” ταιριάζει στο πλαίσιο που θέτουμε

Ικανοποιεί τις ελληνικές απαιτήσεις η ονομασία “Βόρεια Μακεδονία” για τα Σκόπια εκτιμά ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας σε συνέντευξή του στη Real News.

Αναφορικά με το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και στο ερώτημα αν το “Βόρεια Μακεδονία”, με βάση πληροφορίες για νέα, σχετική πρόταση από τον Μάθιου Νίμιτς, είναι ένα καλό όνομα, ο κ. Δρούτσας, αφού επαναλαμβάνει την ελληνική θέση για ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων, προσθέτει ότι “το Βόρεια Μακεδονία ταιριάζει στο πλαίσιο της λύσης που θέλουμε”, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα επιδιώκει άμεση λύση.

Για το Αιγαίο αναφέρει ότι “στόχος είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας”. “Όραμά μας είναι να γίνει το Αιγαίο μία “θάλασσα ειρήνης” αναφέρει προσθέτοντας ωστόσο ότι η τελευταία προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας “δεν είναι στη σωστή κατεύθυνση”. Σε ερώτηση σχετικά με την “κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα” ο κ. Δρούτσας απαντά: “Δεν φοβόμαστε τίποτα. Οφείλουμε όμως να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο”. 

Ερωτηθείς για την επικείμενη επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα απαντά: “Θέλουμε να πιστέψουμε τα θετικά μηνύματα που εκπέμπει ο κ. Ερντογάν. Τώρα ήρθε η ώρα να δείξει ότι τα εννοεί, με πράξεις”, τονίζει ο κ. Δρούτσας, ο οποίος την ερχόμενη εβδομάδα θα επισκεφθεί την Αγκυρα. 

Ο κ. Δρούτσας αναφέρει ακόμα ότι η Ελλάδα είναι μια δυνατή χώρα που “έκανε για πολλά χρόνια λάθος επιλογές”, αλλά “το καράβι έπαψε να είναι ακυβέρνητο”.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών εμφανίζεται αισιόδοξος σε σχέση με την κατάσταση στην οικονομία. “Θα τα καταφέρουμε – λέει -, δεν υπάρχει αμφιβολία. Θα τα καταφέρουμε με την υποστήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Κόντρα στην ανέξοδη και αδιέξοδη αντιπολίτευση που ευαγγελίζεται συνταγές καταστροφής. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε