Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Δύο δισεκατομμύρια ευρώ η ζημιά του δημοσίου από το σκάνδαλο της Siemens

Η Εξεταστική αποφάσισε σήμερα παράταση των εργασιών της μέχρι της 20 Οκτωβρίου.

Στα 2 δις ευρώ εκτιμά η Εξεταστική Επιτροπή που ερευνά το σκάνδαλο της Siemens τη ζημιά του δημοσίου από το σκάνδαλο της Siemens.

Ο Πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής που ερευνά την υπόθεση, απέστειλε επιστολή προς τον εφέτη ανακριτή Γιώργο Χριστοδούλου , προκειμένου να έχει τα στοιχεία στα χέρια του κατά το ταξίδι του στο Μόναχο, όπου θα προετοιμάσει το αντίστοιχο ταξίδι του κλιμακίου της Επιτροπής, για τη λήψη καταθέσεων από τον πρώην ισχυρό άντρα της Siemens Hellas Γιώργο Χριστοφοράκο, τους διαχειριστές των «μαύρων ταμείων» κ.κ. Σίκατσεκ και Κουτσενρόιτερ και στελεχών της σημερινής διοίκησης της εταιρείας.

Στο μεταξύ, έκλεισε το θέμα κλήτευσης Σημίτη στην Εξεταστική Επιτροπή, τουλάχιστον προς το παρόν…! Ο Κ. Αιβαλιώτης επανέφερε το αίτημα του κόμματος του να καταθέσει για την υπόθεση και ο πρώην Πρωθυπουργός και ακολούθησε ψηφοφορία. ΛΑΟΣ, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της κλήτευσης, όμως με τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. το αίτημα απορρίφθηκε.

Ωστόσο, αν και εφόσον προκύψουν νέα στοιχεία από το ταξίδι της Επιτροπής στη Γερμανία, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρότειναν να επανεξεταστεί το ζήτημα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε